1️⃣9️⃣
🔘 دروازه های عالم دینی و عالم غربی
🔹 جمله من می اندیشم، پس هستم. رنه
#دکارت، مبتنی بر مراجعه و تحویل
#انسان به خود، منجر به بروز جهانی جدید شد. این جمله کوتاه، ناظر به تحول در جان او بود. دکارت پای به عالمی نو نهاده بود.
🔹 به این ترتیب، عالم و آدم از حیثیت قدسی تهی شدند و آگاهی های مبتنی بر تجربه حسی، قطعیت یافتند. انسان غربی با این درک جدید و به مدد آن قوانین جدید، ادب جدید و ادبیات جدیدی را جعل کرد تا عالم نوینش را گسترده تر کند و بر عرض و طول و ژرفای آن بیفزاید.
🔹 علم تجربی داعیه دار علم به حقیقت اشیاء است و تمامی ابنای آدمی در سرتاسر جهان در این عالم سیر می کنند، امروزه، آثار ترک خوردگی بر دیوارهای این عالم نمودار شده؛ لیکن هنوز مخالفت با این بنا برای بسیاری خوشایند نیست. اتخاذ استراتژی نفی خود، بدون پرسش از غرب، ممکن نیست.
🔹
#اسلام، ساکنان شرق اسلامی را مستعد به بازپرسی از وضع پیش آمده می نماید. مسلمانان به دلیل داشتن پیراسته ترین سنت و دریافت از عالم، بیش از دیگر ساکنان مشرق زمین، مستعد طرح پرسشند و دریافت های اصیل و ناب مسلمانان که از حقیقت کتاب الله و سیره نبی اکرم(ص) برخاسته است، امکان رجوع به حقیقت عالم و مبدأ هستی را ممکن می سازد.
🔹 آیات کتاب الله و سنت آل الله، چون جملگی حاوی و حامل حقایقی هستند که در صورت کلام و کلمه از ساحت قدس نازل شده و ناظر بدان عالم هستند، امکان رجوع به باطن و حقیقت عالم و مبدأ هستی را ممکن میسازند.
✍️
#اسماعیل_شفیعی_سروستانی
📚 تلخیص از کتاب
#پرسش_از_غرب
📖 برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد این کتاب به نشانی های زیر مراجعه فرمایید:
فروشگاه اینترنتی موعود:
https://shop.mouood.com/porsesh_az_gharb/
کتابراه:
B2n.ir/z73167
فراکتاب:
B2n.ir/u35259
طاقچه:
B2n.ir/j52106
#مطالعات_فرهنگی
@mouood_org