بسماللهالرحمنالرحیم
تاکیدات مقام معظم رهبری در سخنرانی روز اول فروردین ۱۴۰۳
مقام معظم رهبری مدظلهالعالی بر چند مسأله زیر تاکید داشتهاند که تحقق آنها وظیفه ما است:
الف) مسائل داخلی
۱. همانطوری که از بهار طبیعت بهره میبریم، از بهار رمضان نیز بهره ببریم، تا انسانهای صالح شده و براساس وعدههای قرآنی هم وارثان زمین در این دنیا و همنشین انبیاء و شهدا در قیامت گردیم.
۲. بیان شعار برای هر سال، بهمنظور آن است که مسئولین کشور، تمام تصمیمات و اقدامات خود را متمرکز بر آن کنند و مردم نیز تحقق آن را از مسئولین مطالبه کنند.
۳. اقتصاد نقطه ضعف ما است و دشمن بدنبال فروپاشی اقتصاد و بهزانو درآوردن ملت ایران است ، اگرچه با همت مردم و مسئولین شکست خورده و درآینده نیز شکست خواهد خورد.
۴. بهبود اقتصادی در دنیا و آخرت مردم موثر است.
۵. مسأله مهم امسال-که باید در سالهای بعد نیز ادامه یابد- و شعار امسال، جهش تولید بههمراه مشارکت مردمی است، جهش تولید وقتی میسر است که مردم نیز بهصحنه بیایند و با بستر سازی مسئولین، در امر تولید در همه زمینهها مشارکت نمایند.
۶. با وجود زیرساختهای زیاد در ایران، ابتکارات خوب، نیروهای تحصیلکرده جوان و شرکتهای گسترده دانشبنیان میتوان به این منظور رسید.
۷. در این مسیر لازم است مواظب ایجاد فساد بود ه و مانع مشارکت مفسدان که ارز، وام، و دیگر امکانات را در مسیر سود شخصی و به ضرر منافع مردم بکار می ب رند ، گردید .
۸. در حل مشکلات اقتصادی جامعه نیز باید تفاهمنامههای گستردهای که دولت با کشورهای مختلف ، منعقد کرده است به قراردادهای حقوقی موثر تبدیل شود و درغیر اینصورت، هیچ فائدهای بر آن مترتب نیست.
۹. غیر از مسائل اقتصادی، باید به دو امر بسیار مهم در داخل کشور توجه کامل داشت:
اول) در کشور باید ایجاد امید کرد، زیرا امید است که عامل اساسی پیشرفت جامعه در همه ابعاد خواهد شد. عوامل امید در کشور نیز زیاد هستند: در زمینه سلامت و بهداشت، صنعت، فضا، تولید علم، وجود هزاران گروه جهادی در کشور که در حوزههای صنعت، کشاورزی، نویسندگی، هنر، سینما و ... مشغول هستند، حفظ امنیت در کشور بهویژه در راهپیمایی ملیونی، در انتخابات، و نیز شکستهای پیدرپی دشمن از ملت ایران در منطقه و جهان از عوامل امیدزا در کشور هستند.
دوم) حفظ وحدت میان مردم و نیز میان مسئولین و مردم، از موارد لازم میباشد. وجود اختلاف سلیقه نباید منجر به توهین، دروغ، نفرتپراکنی و اختلاف افکنی شود.
ب) مسائل منطقهای و بینالمللی
امروز مهمترین مسئله دنیا مسئله « غزه » و مردم مظلوم فلسطین میباشد، در مورد این مسأله باید به نکات زیر توجه کرد:
۱. غزه نشان داد که محصول « تمدن غرب » ، جز قتل و غارت و آدمکشی و جنایت نیست. کشورهای بهاصطلاح متمدن غرب، نه تنها مانع این جنایت نشدهاند، بلکه از آن هم دفاع کردهاند، بهطوریکه در ابتدا وارد اسرائیل شده و اعلام حمایت کردند و نیز با ارسال سلاحهای نظامی پیشرفته جهت کشتن کودکان و زنان مظلوم فلسطین، به رژیم غاصب صهیونیستی کمک کردند، همچنین در مجامع بینالمللی مانند شورایامنیت سازمان ملل ، کاملا از اسرائیل دفاع کردهاند. تمدن غرب را باید بازشناسی کرد تا حقیقت و ذات آن بیشتر برای مردم جهان روشن شود، آری تمدنی که برپایه منافع و سود و ظلم و چپاول کشورهای مستعمره و ... بنیان نهاده شده است، نتیجهای جز قتل و غارت نخواهد داشت.
۲. حقانیت تشکیل جبهه مقاومت در منطقه غربآسیا برای همگان روشن شده است، و بطلان گمان عدهای که اینکار را بیهوده میدانستند، روزبهروز روشنتر میشود.
۳. قدرت غیر قابل محاسبه نیروی مقاومت برای آمریکا و سایر دشمنان بشریت، رونمایی گردید، و دشمنان فهمیدهاند که با چه نیروی بسیار عزیمی از مجاهدان و مبارزان با ظلم مواجه هستند.
۴. وضعیت روبهزوال رژیم غاصب صهیونیستی برای همگان آشکار شده است ، بهطوریکه این رژیم نه توانایی مقابله با بحرانها را دارد و نه توانایی خروج از بحران. با ورود به غزه وارد یک بحران و باتلاق شده است که خروجش از آن برای او شکست است، همانطوریکه بقای در غزه نیز برای او شکست است.
۵. تصمیم بسیار غلطی که آمریکا در مسأله غزه گرفته است و این امر باعث منفور شدن آمریکا و بهویژه در منطقه شده است.
۶- تحلیل غلط آمریکا از نیروهای جبهه مقاومت در غزه، عراق، لبنان، سوریه و یمن از موارد اشتباه آشکار آمریکا است. آمریکا فعالیت آنها را مستند به ایران میکند درحالیکه این امر توهینی بیش نیست، زیرا نیروهای مقاومت، جوانها و انسانهای شجاع، قوی، مصمم، و مجاهد و ظلمستیز ی هستند که خودشان تصمیم میگیرند. البته روشن است که ما از این نیروهای مقاومت در مبارزه با ظلم، حمایت و پشتیبانی میکنیم.