پاسخ یازدهمین پرسشِ قرآنی : (5/آذر/1403)
استاد محمد جعفر غفرانی
پیام عبارت: ... *وَ نَزَعْنا ما في صُدُورِهِمْ مِنْ غِلٍّ* ... (أعراف/43)
(و هر كينهاى را از درون آنها برای ورود به بهشت مىزدائيم)
اینست که:
اگر انسان با مراقبت دائمی از خود *لایق مقام بهشتیان* شود، خداوند *درون* او را از *هر کینه* و *کدورتی* پاک میکند. زیرا در *حیات طیبه،* جائی برای کینه و کدورت *نیست.* به عبارت دیگر *آن که کینه و کدورت دارد* هنوز در مسیر *بهشتی شدن* قرار نگرفته است.
پس *هر کینهای* مطلقاً *بد* و *خانمانبرانداز* است و انسان را *زمینگیر* میکند، لذا با تقسیم آن به *بد* و *خوب* نباید خود را توجیه کنیم.
افراد *بیکینه* در واقع به *مقام صلح* و *مدارا* رسیدهاند و *همه مخلوقات* را به عنوان *آیت الهی* دوست دارند و (مثل عوامل سازمان زیباسازی شهرداری) *سیئات* را با *حسنات* میپوشانند.
*مؤمنین* با *دشمنان حقّ* نیز به عنوان *تکلیف* و *بدون کینه* مبارزه یا از خود *دفاع* میکنند و با *هیچ دشمنی* هرگز *خصومت شخصی* ندارند.
*کینه* کار *شیاطین* و *مستکبرین* و برای *تفرقهافکنی* میان مردم و قبائل و مذاهب است تا بتوانند آنها را به *اسارت* درآورند و آنها را *غارت* کنند.
*مشخصّه أنبیاء و أولیاء الهی* همین *نداشتن کینه* و *کدورت* است. زیرا آنها از جنس *نور* هستند و *کینه و کدورت* از جنس *نار* است.
با *کینه* انسان *اسیر جهنّم خودساخته* میشود و *خودسوزی* میکند.
*حضرت رسول أکرم* صلی الله علیه و آله نیز میفرمایند: *الغل و الحسد یأکلان الحسنات کما تأکل النار الحطب.* (کینه و حسادت، نیکوکاریها را میخورند همانطور که آتش، هیزم را میخورد.)
لذا *اولین موهبت* خداوند مهربان برای *بهشتی شدن مؤمنان* اینست که درون آنها را از *هر کینه* و *کدورتی* پاک میکند.
*خدایا؛* به ما *عقلانیت* و *معرفتی* عنایت فرما تا سینهی خود را از هر کینه و کدورتی پاک کنیم و *از اینجا بوی بهشت را استشمام کنیم.*