📝📝📝 بررسی ادعایی بنام سرچشمه ها و منابع قرآن (!)
➖قسمت چهارم، قسمت پایانی➖
🔘خلاصه ی استدلال های استاد مودودی نیز در متن فوق چنین است:
🔸1. از کجا می دانید (برخی از) این تشابهات به معنای کپی کردن است؟ دلیل تان چیست؟
🔹2. اگر قرآن کپی شده از آن کتاب ها باشد، باید یک کتاب خانه ی بزرگ در مکه موجود بوده باشد و مترجمانی در آنجا آن کتابها را ترجمه کرده باشند و پیامبر آنها را خوانده باشد، ولی آیا چنین چیزی وجود داشته است؟ می گویید در جوانی و در جریان سفر این مطالب را یاد گرفته، آیا یک کتاب خانه در چند سفر کوتاه قابل حفظ کردن است؟
🔸3. مخالفان صدر اسلام هم پیشتر همین راه شما را در پیش گرفتند(اتفاقاً به صورت زنده و لایو به چالش کشیده می شدند)، خب چرا آنها نتوانستند سرقت علمی پیامبر را ثابت کنند؟
🔹4. به هر حال اگر با قانون احتمالات هم به موضوع نگاه کنیم، یک احتمال را باید برای الهی بودن قرآن کنار گذاشت، چرا شما قاطعانه می گویید قرآن کپی شده از کتاب های دیگر است و این احتمال را در نظر نمی گیرید؟!، آیا همین نکته بیانگر دشمنی و عناد شما نیست؟ (چرا خود را محقق های بی طرف معرفی می کنید؟!)
📗ج)
نتیجه گیری نهایی:
🔘 تحقیقات و بیانات این دو بزرگوار، بسیار قابل تامل است.
🔘مخالفان می گویند قرآن کپی شده از کتاب های قبل از خود است، اما یکبار نمی گویند چگونه!
🔘 بزرگ ترین استدلال شان این است که این مطالبی که در قرآن آمده در فلان کتاب ها هم وجود دارد، خب بله وجود دارد(چون این مطالب توسط ادیان و پیامبران دیگر هم گفته شده اند و به کتاب ها راه یافته اند، اما صرف نظر از منشا مطالب آن کتاب ها و اینکه جزئیات قرآن دقیقتر است یا آن کتاب ها-که موضوع بحث ما هم نیست-)، حال شما بگویید چگونه و با چه مکانیسمی پیامبر این همه کتاب را خوانده و مطالب آنها را کپی کرده است...؟
🔺حکایت این منتقدان، حکایت کسی است که می گوید پدر من یک دانشمند مطرح در کشور آلمان است، می گوییم، سندی داری؟ آیا عکسی از پدرت داری که در یکی از مراکز علمی آنجا فعال باشد؟ آیا پدرت مقاله یا کتاب معتبری دارد که در ژورنال های علمی چاپ شده باشد؟ آیا هیچ کدام از مراکز علمی رزومه و مشخصات پدر شما را منتشر نموده است؟ می گوید خیر، می گوییم پس چگونه چنین ادعایی مطرح می نمایی؟
لذا عزیزان، بین «ادعا» و «اثبات ادعا» تفاوت فراوانی وجود دارد. کسانی که ادعا می کنند قرآن کپی شده از کتاب های آن زمان است، با چالش های زیادی روبرو هستند، چالش هایی که می توان به صورت زیر دسته بندی کرد:
▪️1. اثبات باسوادی پیامبر (اگر نتوانند این را ثابت کنند، همه ی گزینه ها دیگر باطل می شود)
▪️2. (در صورت اثبات باسوادی) اثبات در دسترس بودن این منابع برای پیامبر (صلی الله علیه و آله وسلم)
▪️3. (در صورت اثبات در دسترس بودن منابع) حال یا باید ثابت کنند مترجم هایی از تمام ملل در نزد پیامبر بوده اند، یا باید ثابت کنند پیامبر خود همه ی زبان ها را می دانسته است.
▪️4. (در صورت اثبات وجود مترجم، یا تسلط پیامبر بر چند زبان زنده ی آن زمان) این بار باید ثابت کنند، پیامبر آنها را خوانده است.
▪️5. (در صورت اثبات مطالعه ی پیامبر) باید ثابت کنند، تشابه موجود در بین این کتاب ها به معنای کپی برداری است (قرار نیست هر تشابهی به معنای کپی کردن باشد)، تازه دقت و صحت این مطالب هم که مبحث دیگری است.
🔺حال توجه بفرمایید، با این همه چالشی که بر سر راهشان وجود دارد(که حتی از چالش شماره ی ۱ رد نمی شوند !!!) ، باز هم نتیجه گیری هایشان را به سمتی سوق می دهند که بگویند این کتاب نوشته ی پیامبر و کپی شده از کتاب ملل های دیگر است! به نظر شما این کار نامش «تحقیق علمی» و «خردورزی» و «بی طرفی» است؟
✔️ حتی اگر این دلایل و چالش ها را کنار بگذاریم، باز هم در جهان احتمالات ممکن است این کتاب از سوی خدا آمده باشد، اما آنها قاطعانه آن را در نظر نمی گیرند، و در نهایت ما مسلمانها را به تعصب، متهم می نمایند...!
نویسنده جناب م.یوسفی
☑️
@naghdeelhad