💠در خطبههای نماز جمعۀ سیرجان عنوان شد:
تروریستهای تکفیری، پیادهنظام اسرائیل و آمریکا در منطقه هستند.
📝به گزارش روابط عمومی ستاد نماز جمعۀ سیرجان، نماز جمعۀ نهم آذرماه با حضور اقشار مختلف مردم ولایتمدار و متدیّن شهرستان سیرجان به امامت حجتالاسلاموالمسلمین مسلمیزاده امام جمعۀ سیرجان برگزار شد.
🔹امام جمعۀ سیرجان در خطبۀ نخست نماز جمعه، با تأکید بر جایگاه والای محبت و عشق به اولیای الهی در اسلام، اظهار داشت: در معارف اسلامی این نکته مهم بیان شده که ارزش هر انسانی به میزان عشق و علاقۀ او به خدا و اولیای خداست تا جایی که در روایت آمده است: «هَلِ الدِّينُ إِلَّا الْحُبُّ». محبت به اولیای خدا که از آن تعبیر به «ولایت» میشود، یکی از ذخایر ارزشمند الهی برای انسان در عرصات قیامت است. ما مأمور به محبّت و عشق به اولیای خدا هستیم و بر این اساس، تولّی جزئی از ارکان دین اسلام است. انسان باید در تمام حالات خود، به دلدادگی و علاقه به ذوات مقدّس معصومین (علیهمالصلاةوالسلام) مشغول باشد؛ به گونهای که حتی هیچ نمازی از این اظهار محبّت به رسولخدا و خاندان پاک ایشان (علیهمالسلام) خالی نیست. در تشهّد نماز، بعد از شهادت به رسالت نبیّ خاتم (صلّیاللهعلیهوآلهوسلّم) به آن حضرت و آل ایشان درود میفرستیم و به آنها اظهار محبّت و علاقه میکنیم. شعری منسوب به محمّد ابن ادریس شافعی از پیشوایان اهل سنّت است که میگوید:
يا آلَ بَيتِ رَسولِ اللَّهِ حُبُّكُمُ
فَرضٌ مِنَ اللَّهِ فِي القُرآنِ أَنْزَلَهُ
يَكْفيكُمُ مِنْ عَظيمِ الفَخْرِ أَنَّكُمُ
مَنْ لَمْ يُصَلِّ عَلَيْكُمْ لا صَلاةَ لَهُ
ای اهلبیت پیامبر، محبت به شما یکی از واجباتی است که خدا در قرآن نازل کرده و در شأن و منزلت شما همین بس که اگر کسی در نمازش به شما درود نفرستد، نمازش باطل است.
🔹حجتالاسلام مسلمیزاده در ادامۀ این خطبه، یکی از بایستههای مهم محبّت و ولایت را «اطاعت» خواند و اظهار داشت: عبدالله بن مسعود نقل میکند که مردی نزد پیامبر اکرم (صلیاللهعلیهوآلهوسلم) آمد و گفت: «الْمَرْءُ يُحِبُّ الْقَوْمَ وَ لَا يَعْمَلُ بِأَعْمَالِهِمْ» مگر میشود شخصی، گروهی را دوست داشته باشد، اما همچون آنها رفتار نکند؟! رسول خدا (صلیاللهعلیهوآلهوسلم) فرمودند: «الْمَرْءُ مَعَ مَنْ أَحَبَّ» انسان همراه با محبوب خود است. در حدیث دیگری از امام باقر (علیهالصلاةوالسلام) نقل شده که فرمودند:
تَعْصِي الْإِلَهَ وَ أَنْتَ تُظْهِرُ حُبَّهُ
هَذَا لَعَمْرُكَ فِي الْفِعَالِ بَدِيعٌ
لَوْ كَانَ حُبُّكَ صَادِقاً لَأَطَعْتَهُ
إِنَّ الْمُحِبَّ لِمَنْ أَحَبَّ مُطِيعٌ
نمیتوان نسبت به خدا اظهار محبت کرد ولی در عین حال، خدا را معصیت نمود؛ به جان خودت سوگند که چنین کاری خیلی عجیب است. اگر محبت تو از روی صدق و صفا باشد، باید از خدا اطاعت میکردی، چرا که محب مطیع محبوب است. بنابراین، یکی از ملاکهای شناخت و تحلیل شخصیت افراد، توجّه به علایق آنهاست.
🔹ایشان همچنین افزود: حضرت زهرا (سلاماللهعلیها) در حدیث شریفی میفرمایند: علاقۀ من در این دنیا منحصر در سه چیز است: «تِلَاوَةُ كِتَابِ اللَّهِ وَ النَّظَرُ إِلَی وَجْهِ رَسُولِ اللَّهِ وَ الإِنْفَاقُ فِی سَبِیلِ اللَّهِ». اولین ویژگی آن حضرت این است که قرآن سرلوحۀ ایشان در تمام عرصههای زندگی بود. در وصیت خود به امیرالمؤمنین (علیهالسلام) فرمود: یا علی، وقتی از دنیا رفتم، شب اول در کنار قبرم بنشین و برایم قرآن بخوان. علاقۀ دوم حضرت نگریستن به چهرۀ رسول خداست؛ این نه از باب محبّت فرزند به پدر است، بلکه از آن جهت که وجود نازنین پیغمبر خدا (صلیاللهعلیهوآلهوسلم) آینۀ تمامنمای ذات باری تعالی است، مورد علاقهی ایشان میباشد.
سوّمین علاقۀ این بانوی بزرگ، انفاق در راه خداست؛ انفاق تنها به معنای پرداخت هزینۀ مالی در راه خدا نیست، بلکه بدین معناست که انسان در تمام ابعاد زندگی خود برای خدا هزینه کند و وقت و عمر خویش را در راه خداوند متعال صرف نماید. در این کلام نورانی حضرت زهرا (سلاماللهعلیها) تکیه و تأكيد آن حضرت بر روی واژهی «الله» است. معنای این سخن آن است که ای بندگان خدا، در طول دوران حیات و عمر خود، به گونهای رفتار کنید که جهت و فلش زندگی شما به سوی خدا و در طریق بندگی او باشد و مبادا برخلاف خواسته خداوند متعال رفتار کنید.
زنی از محضر مبارک حضرت صدیقۀ طاهره (سلاماللهعلیها) سؤال کرد: شوهر من که به شما خاندان رسول خدا علاقۀ زیادی دارد؛ از من خواسته که از شما بپرسم آیا نام او در زمرۀ محبّان و شیعیان شما قرار دارد یا خیر؟ حضرت فرمودند: به او بگو: «إِنْ كُنْتَ تَعْمَلُ بِمَا أَمَرْنَاكَ وَ تَنْتَهِي عَمَّا زَجَرْنَاكَ عَنْهُ فَأَنْتَ مِنْ شِيعَتِنَا، وَ إِلَّا فَلَا» اگر به اوامر و نواهی ما پایبند هستی، از شیعیان و موالیان ما هستی و در