راهبرد پزشکیان و دولتش در خصوص قومیتگرایان ساختارشکن
✍️
#برهان_حشمتی
🔻 قومیتگراها و بهخصوص ترکگراها پس از انتخابات ریاستجمهوری بهشدت طلبکار و گستاختر از گذشته شدهاند.
🔹 سکوت و "تقیه" پزشکیان هم وضعیت را بدتر میکند و قومیتگراها در مطالباتشان پیگیرتر از گذشته شدهاند. گرچه روشنگری درباره این وضعیت لازم است، اما با گفتاردرمانی رسانهای برای تشویق پزشکیان به جمع کردن بساط قومیتگرایان ساختارشکن، این مسأله حل نخواهدشد. چون اصلاً ممکن است هیچیک از مقالات و مصاحبههایی که کارشناسان دلسوز و ایراندوست برای تشویق پزشکیان به دوری از قومیتگرایان و تلاش برای رفع این مرض از جامعه منتشر کردند، به اطلاع آقای پزشکیان نرسد و شاید هم با سابقه قومیتگرایی که خودش دارد و با ویژگی عنادورزی و لجاجتی هم که در گذشته داشته است، اصلاً به این تشویقها بخندد و برعکس عمل کند!
🔹 به نظرم باید اقدامات جدیتری برای روشنگری و متقاعد کردن سیاستگذاران و "شورای راهبری دوره انتقالی دولت" که به ریاست محمدجواد ظریف تشکیل شده است، انجام شود تا راهبرد پزشکیان و دولتش در خصوص قومیتگرایان ساختارشکن که آمال نهاییشان تجزیه ایران یا به قول خودشان "فدرالی کردن ایران" است، تغییر کند و ممانعت جدی از قویتر شدن این جریان خانمان برانداز صورت گیرد. چون اگر این جریانهای قومیتگرا و بهخصوص ترکگرا مهار نشود، دستکم تکرار تلاطمهای اجتماعی نظیر آنچه چندین سال پیش به بهانه انتشار "کاریکاتور سوسک و اهانت به ترکها" در روزنامه ایران روی داد و چند هفته نظام را با معضلات امنیتی شدید در تمامی شمالغرب ایران و حتی تهران و کرج و اسلامشهر مواجه کرد، مجدداً قابل پیشبینی است!
🔹 چون، این روزها علائم و نشانهها و گفتار و توقعاتی که از طرف افراد ترکگرا در گروهها و گعدههای مجازی فامیلی، کارشناسی، شغلی، دوستانه و... دیده میشود، بهوضوح حکایت از روحیه و نیرو گرفتن ترکگرایان در متن جامعه و نیز سازمانهای مختلف دولتی دارد که برداشتی انحرافی و خطرناک از نتایج انتخابات ریاستجمهوری دارند و با استفاده از فرصتخواهان به کرسی نشاندن تمایلات غیرمنطقی و ضدملی قومیتگرایانه و نفرتپراکنانه خود هستند.
🔺 بنابراین علاج واقعه قبل از وقوع باید کرد!