❓علت زیاد بیان زهد در نهج البلاغه چیست ؟
#نوبتها 2️⃣
💢 اميرالمؤمنين در نهج البلاغه روى همهى موضوعاتِ مهمّ اسلامى تكيه كرده، امّا روى چند موضوع به طور خيلى واضح، برجستهتر، كاملتر، مبسوطتر تكيه شده. يك موضوع، موضوع دنيا و زهد در دنيا و بىرغبتى به حُطام دنيا و متاع دنيا [است]؛ اين يكى از موضوعاتى است كه شما اگر نهج البلاغه را باز كنيد، چند صفحهاش را بخواهيد مطالعه كنيد، ممكن نيست كه به اين موضوع برخورد نكنيد.
🌱 اميرالمؤمنين كه دربارهى دنيا و ترك دنيا و زهد و مانند اين حرفها بحث ميفرمايد، جزو پُركارترين و پُرتحرّكترين و در ميدانترين افراد است؛ پس زهد به معناى ترك فعّاليت و بريدن از جامعه و مردم نيست. حالا پس [زهد] به چه معنا است؟ به معناى غرق نشدن در شهوتها و هوسهاى دنيا، به معناى جدّى نگرفتن لذّتهاى دنيوى و به معناى قربانى نكردن هدفهاى انقلابى و اصيل و سازندهى اسلام در پيش پاى قدرتطلبىها و انگيزهها و خودخواهىها و دنياطلبىها است؛ و اين درد بزرگ جامعهى اسلامى در روزگارى بوده كه اميرالمؤمنين به حكومت و خلافت رسيده و لذا اميرالمؤمنين در نهج البلاغه روى اين نكته تكيه كرده.
🌍 [در آن زمان فتوحات اسلام زیادشده و ثروت بسیار بالایی به جامعه اسلامی سرازیر شده بود که باعث ایجاد بیماری تفریح و مصرف گرایی دنیایی در جامعه گشت. بیماری که باعث شده بود عده ای از شدت سیری توانایی حرکت نداشته و عده دیگر به خاطر گرسنگی توان کار کردن نداشته باشند. اینگونه نبود که همه ثروت به طور مساوی در اختیار جامعه باشد.] و اين جزو ضعفهاى بزرگ يك جامعه است؛ و اميرالمؤمنين در يك چنين شرايطى قرار داشت. آن كسانى كه از لحاظ ثروت متمکن شده بودند، به اسلام بىاعتقاد نبودند، از دين خارج نشده بودند و علىرغم قرآن و اسلام نبود كه ثروت جمع ميكردند؛ اينها دستخوشِ توطئهى نفْسِ وسوسهگرِ خودشان بودند. و على (عليه السّلام) بايد اين توطئه را برايشان برملا ميكرد؛ بايد حقيقت را به آنها ميفهماند و ميفهماند كه انسان مسلمان، شريفتر و والاتر از آن است كه اسير اين زخارف و زيورها بشود و بايد به آنها ميفهماند كه اين ثروت، از آنِ همه است و نبايد يك جا متمركز و به يك عدّه مخصوص برسد ...
⏳ادامه دارد ...
📢لطفا رسانه ما باشید
___ 🖇کانال نشریه عهد 🔰
____
https://eitaa.com/joinchat/3229286474Cc283d72f64