🌀یادداشت ثامن(۴)
❇بیست تحول سیاسی- تشکیلاتی برای ارتقای منزلت اجتماعی بسیج
🌐مقدمه
🔻حضور و نقشآفرینی مردم در نظامهای مختلف به نسبتهای مختلف وجود دارد و همه نظامهای سیاسی علاقهمند به بهرهگیری از نیروهای مردمی در امور مختلف اجتماعی، فرهنگی و تا حدی سیاسی هستند. نسبتِ این علاقهمندی و حضور مردمی وابسته به نوع و نگرش آن نظام سیاسی متفاوت است، به این معنا که به هر میزان که حکومت بقا و تداوم خود را وابسته به تأیید مردم ببیند، میزان و گستره حضور مردمی و نقش آفرینی آنها متفاوت خواهد بود.
🔸«بسیج» که از ابتدا برای حضور آحاد مردم در صحنههای گوناگون اجتماعی، سیاسی، فرهنگی، خدمت رسانی، جهاد و دفاع مقدس و... تأسیس شد، به تدریج سامان و سازمان یافت، چارچوب و ساختار آن تدوین شد و رسالت و مأموریتهایی برای آن تعیین شد. امروز هیچ مکانی در اقصی نقاط این کشور یافت نمیشود مگر آنکه پایگاه این نیروی مردمی در آنجا فعال است.
🔹امروز که در سالهای نخستین دهه پنجم انقلاب اسلامی قرار داریم، تاثیر حضور بسیج در عرصههای گوناگون به یک میزان نیست و شناخت جامعه و مسئولان حکومتی از قابلیتهای بسیج و اراده بهرهگیری از این ظرفیت عظیم در یک سطح قرار ندارد. این در حالی است که تجارب بسیج در بیش از چهار دهه گذشته بیانگر آن است که این مجموعه توانسته کشور را از هر بحرانی برهاند و به عنوان پشتوانه محکمی برای کشور در حوزههای مختلف اعم از دفاع مقدس، تهاجم فرهنگی، عملیات ملی بهداشت و درمان (واکسنیاسیون ملی و کمک به مقابله با کرونا)، جهاد محرومیت زدایی، خودباوری علمی و... باشد.
🔸چنین مجموعه بزرگ و موثری درابتدای دهه پنجم از عمر سراسر افتخار آمیز خود باید راهبردهای کلان خویش را برای اعضای خود تا آخرین رده که سرپنجههای میدانی آن است، به خوبی تشریح کند. اگر این قاعده را که بسیج نمیتواند ساختاری از بالا به پایین داشته باشد را بپذیریم، لازمه وحدت رویه و وحدت گفتمانی آن است که امر آموزش، توجیه و توانمندسازی در این مجموعه عظیم، باید امری مستمر و دائمی باشد و از آنجا که برای تحقق این هدف نمیتوان دائما کل اعضاء را در جمعهای فراگیر، فراخوان زد و دورههای چند روزه برای همه آنان برگزار کرد، راه معقول آن است که از طرق مختلف از جمله بهره گیری از فضای مجازی، زمینههای همگراییها و وحدت نظر و رویهها را ایجاد نمود.
🔺نگاه مجدد به موضوعاتی که خواهد آمد و شناخت و کاربست آنها و همچنین روزآمد کردن نقش آفرینیها متناسب با تغییرات و تحولات اجتماعی در جامعه و تصویرسازی مطلوب از بسیج در اذهان و افکار عمومی، میطلبد مسئولان و فرماندهان بسیج در ردهها و سطوح مختلف، اهمیت آنها را درک کرده و برای منزلت افزایی بسیج، با نگاه تحولی اهتمام ویژهای مبذول نمایند. در این خصوص ملاحظات و اولویتهایی که در 20 قسمت تقدیم هادیان سیاسی، روشنگران فرهنگی و اساتید و مربیان میگردد.
❌ادامه دارد...
#نشستهای_بصیرتی
#ثامن
#روشنگری
🆔
https://sapp.ir/meyar.pb
🆔
eitaa.com/meyarpb
🆔
https://rubika.ir/meyar_pb