🟢 پاسخ ناب شهید مطهری به یک سوال رایج
🟡 استاد شهید مطهری:
امثال من گاهی با سؤالاتی مواجه میشویم که با لحن تحقیر و مسخره آمیزی میپرسند:
آقا با قاشق و چنگال خوردن چطور؟! [چرا کراوات] حرام است؟! آیا استعمال لغت بیگانه حرام است؟! ...
🟢 در جواب اینها میگوییم: اسلام دستور خاصی در این موارد نیاورده است. اسلام نه گفته با دست غذا بخور و نه گفته با قاشق بخور؛ گفته به هر حال نظافت را رعایت کن. از نظر کفش و کلاه و لباس نیز اسلام مد مخصوصی نیاورده است. از نظر اسلام زبان انگلیسی و ژاپنی و فارسی یکی است.
اما اسلام یک چیز دیگر گفته است؛ گفته شخصیت باختن حرام است، مرعوب دیگران شدن حرام است، تقلید کورکورانه کردن حرام است، هضم شدن و محو شدن در دیگران حرام است، طفیلیگری حرام است، افسون شدن در مقابل بیگانه حرام است، الاغ مرده بیگانه را قاطر پنداشتن حرام است، انحرافات و بدبختیهای آنها را به نام «پدیده قرن» جذب کردن حرام است، اعتقاد به اینکه ایرانی باید جسماً و روحاً و ظاهراً و باطناً فرنگی بشود حرام است.
📙استاد مطهری، نظام حقوق زن در اسلام، ص107
🔹 پینوشت
منظور استاد شهید این است که اسلام با یه تیکه پارچه به اسم کراوات یا فلان لغت مشکلی ندارد، با هضم شدن شخصیت در فرهنگ بیگانه مشکل دارد، لباس، لغت، ابزار و... در صورتی که حاکی از این وادادگی باشد، ممنوع است وگرنه، نه.
📳
#نسرا_لرستان
(نهضت سواد رسانهای انقلاب اسلامی)
🔖 به ما در ایتا ، تلگرام ، روبیکا و اینستاگرام بپیوندید👇👇
🆔
@nasralorestan