🔴 ۲۷ شهریور؛ روز شعر و ادب پارسی و روز بزرگداشت استاد شهریار
۲۷ شهريور ماه، سالروز درگذشت شهريار، شاعر ايرانی، با تصويب شورای عالی انقلاب فرهنگی، روز ملی شعر و ادب پارسی، ناميده شده است.
در فرهنگ ما، زندگی با شعر آغاز و با شعر بدرقه میشود. کودک در گاهواره، لالایی میشنود و از همان آغاز به شعر اُنس میگیرد و پس از مرگ نیز، آرایه مزارش، شعری است که برایش میسرایند و چه بسا خود پیش از مرگ برای خویش شعری میسُراید.
زبان و ادبيات فارسی به عنوان دومين زبان جهان اسلام و زبان حوزه فرهنگ و تمدن ايرانی، با هزاران آثار گران سنگ در زمينههای مختلف ادبی، عرفانی، فلسفی، كلامی، تاريخی، هنری و مذهبی همواره مورد توجه و اعتقاد ايرانيان و مردمان سرزمينهای دور و نزديك بوده است.
عليرغم حوادث و رويدادهای پر تب و تاب و گاه ناخوشايند، باز هم اين زبان شيرين و دلنشين در دورترين نقاط جهان امروزه حضور و نفوذ دارد.
اين حضور و نفوذ حكايت از آن دارد كه در ژرفای زبان و ادب فارسی آنقدر معانی بلند و مضامين دلنشين علمی، ادبی، اخلاقی و انسانی وجود دارد، كه هر انسان سليمالطبعی با اطلاع و آگاهی از آنها، خود بخود به فارسی و ذخاير مندرج در آن دل میسپرد.
اگر چنین نبود، ترجمه و تأليف هزاران كتاب و مقاله از سوی خارجيان درباره آثار جاودان و جهانی ادب فارسی مانند؛ شاهنامه فردوسی، خمسه حكيم نظام گنجوی، گلستان و بوستان شيخ اجل، مثنوی مولانا جلالالدين بلخی، غزليات خواجه حافظ شيرازی و رباعيات حكيم عمر خيٌام چهره نمیبست و هزاران ايرانشناس و ايران دوست غير ايرانی دل و عمر بر سر شناخت، فهم، تفسير و ترجمه اين آثار ارزنده در نمیباختند.
@navaeeschool
-------------------------
#مناسبت