🍂سلسله مباحث:
#زیِّ_طلبگی
شماره 32
🌺 شاخصها و ملاكهای كلی |
2️⃣ دارایی، مخارج و سطح زندگی طلبه🌺
🔅دارایی، مخارج و سطح زندگی طلبه (قسمت سوم)
منزل مسكونی طلبه، اتومبیل سواری او، لباس، خوراك، هزینه مسافرت و پذیراییاش از میهمان، همه باید با معیار توده جامعه تنظیم شود و بهره گرفتن از اسباب رفاهی ویژه ثروتمندان و مترفان برای روحانی مجاز نیست. تهیه یكباره مواد غذایی و مصرفی حتی در شرایط خاص ـ مثلاً خرید مقدار زیادی گوشت هر چند در طول زمان مصرف شود یا برای برگزاری یك مجلس میهمانی یا رفع نیاز چند خانواده باشد ـ بازتاب اجتماعی پسندیدهای ندارد؛ زیرا مقدور توده متوسط نیست و درد و حسرت آنان را برمیانگیزد. در شرایطی كه توده مردم گرفتار تأمین نیازهای اولیه خویشاند، مشاهده شادخواری و رفاهزدگی طلبه برای آنان بسیار دشوار و آزارنده است.
از سوی دیگر، اگر موقعیت مالی طلبه اجازه دهد نباید در خرج كردن از این سطح بسیار پایینتر باشد؛ زیرا متهم به خشكدستی یا ریاضت ناروا میشود.
وقتی توده مردم زیر بار سنگین هزینهها كمر خم كردهاند، استفاده از مواهب مادی و اسباب رفاهی ویژه و برانگیختن نگاه حسرتآمیز دیگران به بهانه «قُلْ مَنْ حَرَّمَ زِينَةَ اللَّهِ الَّتِي أَخْرَجَ لِعِبَادِهِ وَالطَّيِّبَاتِ مِنَ الرِّزْقِ» و «لِمَ تُحَرِّمُ مَآ أَحَلَّ اللَّهُ لَكَ» اشتباه است. و آنگاه كه نوع مردم از اسباب رفاهی عام برخوردارند، پرهیز از استفاده به بهانه دنیاگریزی و زهدنمایی موجب جلب نگاه ترحمآمیز دیگران خواهد بود و به شدت مذموم، تنفرآور و تحملشكن
وظیفه ما در انتخاب اسباب زندگی محكوم شرایط اجتماعی است و تقید ما به این وظیفه، مراعات تقوا.
ادامه دارد...
#ویژه_طلاب
#دارایی_طلبه
#راه_و_رسم_طلبگی
#ندای_تهذیب
🌸
@nedaye_tahzib
🌾
tahzib-howzeh.ir