📚 آشنایی با نظام آموزشی کشور هلند
🔷 قسمت اول- کلیات نظام آموزشی مقطع ابتدایی
#ابراهیم #رحیمی
🔹مطلب پیشرو چکیده ای از تجربیات و مطالعات شخصی نگارنده در خصوص سیستم آموزشی کشور
#هلند، با تمرکز بیشتر بر مقطع آموزشی ابتدایی می باشد.
🔹کشور هلند به داشتن سیستم آموزشی متنوع و پیشرو اشتهار جهانی دارد. سیستم آموزشی هلند شامل هشت سال آموزش ابتدایی، چهار، پنج یا شش سال آموزش راهنمایی یا متوسطه (بسته به نوع مدرسه) و دو تا شش سال آموزش عالی (بسته به نوع آموزش و تخصص) می باشد. در هلند موسسات آموزشی عمومی و خصوصی در همه سطوح آموزشی وجود دارند؛ موسسات خصوصی عمدتاً مبتنی بر مبانی مذهبی یا ایدئولوژی خاص می باشند.
🔹مقطع ابتدایی برای بچه های رده سنی چهار تا دوازده سال در نظر گرفته شده است. آموزش ابتدایی توسط دو نوع مدرسه شامل مدارس آموزش ابتدایی (مخصوص دانش آموزان عادی) و مدارس خاص (مخصوص دانش آموزان دارای مشکل آموزشی خاص) ارائه می گردد. تحصیل از سن پنج تا شانزده سالگی در هلند اجباری است و در صورت ایجاد ممانعت تحصیل توسط والدین جریمه های سخت و حتی زندان در انتظار والدین متخلّف خواهد بود. بدین منظور شخصی در شهرداری هر شهر متصدی کنترل اجرای قانون آموزش اجباری می باشد و در صورتی که دانش آموزی سه روز متوالی بدون عذر موجه غیبت از مدرسه داشته باشد این موضوع توسط مدرسه به این شخص اطلاع داده می شود تا پروسه مربوطه شروع گردد.
🔹فرایندهای آموزشی در سالهای آغازین مقطع عمدتا مبتنی بر یادگیری بازی محور می باشد که طی آن بچه ها با انجام فعالیتهای بازی گروهی و فردی مفاهیم پایه ای را فرا می گیرند.
🔹در پایان دوره ابتدایی (گروه هشت) دانش آموز به سمت یکی از دو گزینه آموزشی موجود در دوره متوسطه شامل 'آموزش متوسطه عمومی' در برگیرنده سطوح VWO و HAVO و آموزش شغلی مقدماتی یا MAVO هدایت می شوند. پروسه هدایت تحصیلی دارای سه ورودی می باشد: توصیه مدرسه ابتدایی، نتایج آزمونی ملی به نام آزمون سیتو برگزار شده در سال آخر ابتدایی، و علاقه مندی و ترجیح دانش آموز و والدین در خصوص آینده تحصیلی دانش آموز.
🔹نکته حائز اهمیت این است که توصیه مدرسه نقش مهمتری در این پروسه هدایت تحصیلی ایفا می کند مگر اینکه دانش آموز در آزمون سیتو نمرات بالاتری نسبت به توصیه و تشخیص مدرسه کسب کرده باشد. توصیه مدرسه در خصوص سطح تحصیلی دانش آموز بر مبنای پارامترهای چندگانه ای شامل استعداد و توانایی تحصیلی دانش آموز، انگیزه، استقلال، کار تیمی، توانایی خود سازماندهی قرار دارد.
🔶 دکتر
#ابراهیم #رحیمی- پژوهشگر پسادکترای دانشگاه رادبود
#هلند و کارشناس مسایل آموزشی
🆔
@tarbiyat_talim 👈 ✍