🚨
ابعاد و پیامدهای منطقهای و جهانی اجلاس ۳+۳ در تهران
🔹هیچ رویدادی بدون توجه به ظرف زمانی و مکانیاش قابل بررسی نیست و این اتمسفر تاریخی و جغرافیایی در تحولات سیاسی بهمراتب حائز اهمیت بیشتر است.
🔹اجلاس ۳+۳ در تهران، نمود و نمادی از حرکت به سوی راهحلهای منطقهای برای حل مسائل منطقهای در چارچوب کشورهای همسایه و همجوار بود.
🔻«سیدعباس موسوی» سفیر ایران در آذربایجان در گفتوگوی اختصاصی با «نورنیوز» به بررسی ابعاد مختلف این اجلاس پرداخت:
🔸ما در بعد جهانی شاهد مراحل پایانی ظهور نظمی جدید در جهان هستیم که منطقهگرایی یکی از ویژگیهای بارز این نظم در حال ظهور است. از این منظر این اجلاس که در منطقه ما بینظیر است دارای پیام روشنی است.
🔸پیام مهم این سازوکار این است که منطقه ما قوی است و کشورهای همین منطقه باوجود اختلافات، در تعامل با یکدیگر و بدون حضور و دخالت کشورها و نیروهای فرامنطقهای میتوانند مشکلات خود را حل کنند.
🔸طبیعی است نیروهای فرامنطقهای مشخصا آمریکا و اروپا بخواهند محدودیتهایی برای ما ایجاد کنند بنابراین لازم است با استفاده از چنین سازوکارهایی و همزمان تلاش در حل و فصل اختلافات درونمنطقهای و عدم ایجاد مشکلات جدید میان خود، نباید بگذاریم جای پایی برای آنها در قفقاز باز شود.
🔸این اجلاس از منظر داخلی و سیاستگذاری کلان خارجی کشور نیز قابل بررسی است؛ چرا که در تداوم و مکمل رویکرد همسایهمحور دولت ایران است که بارها مورد تایید و تأکید مقام معظم رهبری نیز قرار گرفته است.
🔸منطقه قفقاز بیش از سه دهه درگیر منازعات و ادعاهای ارضی بیحاصل بوده و دیگر کشش مناقشه بیشتر یا تازه را ندارد و باید صفحه جدیدی در مناسبات درون منطقه ای رقم بخورد که به نفع همه خواهد بود.
🔸پایان اشغال و بازگشت سرزمینهای اشغالی یا پایان یافتن ادعاهای تجزیهطلبانه در قفقاز امر مبارکی است و نشان داده است که نظم مبتنی اشغال و ادعای تجزیهطلبی و عصر دولتهای خودخوانده و بدون پشتوانه مشروع به سر آمده و اکنون نوبت صلح و همکاری دائمی برای ایجاد منطقهای قوی و پر رونق است.
🔗
مرجع
🏷
#ایران #تهران #آذربایجان #باکو #ارمنستان #ایروان #ترکیه #آنکارا #روسیه #مسکو #گرجستان #قفقاز
👇
🆔 ☫
@sardabir313 ☫