🔰
نشریهء فورچون، به تازگی از قول رایان گریگوری استاد دانشگاه در کانادا نوشته که چون سویههای جدید Omicron قابلیت انتقال خیلی بالایی دارند و واکسن گریزتر هم هستند، نامگذاری آنها با عبارتی همچون اومیکرون یا XBB حق مطلب را ادا نمیکند!
🔸انواع اصلی کرونا با حروف یونانی آلفا، بتا و... نامیده میشدند، اما با تکامل یافتن و جهش مداوم ویروس کرونا، وضعیت نامگذاری بغرنجتر شده.
🔹سازمان بهداشت جهانی با این استدلال که انواع جدید کرونا (زیر سویههای اومیکرون) آن قدر متفاوت نیستند که نام جدیدی نیاز داشته باشند، نامگذاری آنها با حروف یونانی را متوقف کرده است.
🔸نامی که الان بیشتر از همه شنیده میشود، زیر سویهء XBB.1.5 است که کارشناسان آن را سخت تلفط میدانند.
🔹اکنون دکتر گریگوری معتقد است که کراکن(Kraken) همان چیزی است که شایستهء نامگذاری بر XBB.1.5 است، همان زیر سویهای که WHO به تازگی آن را قابل انتقالترین نوع Omicron تاکنون، معرفی کرده است. کراکن، یک هیولای دریایی مهاجم در فرهنگ عامهء اسکاندیناوی است.
🔸امثال گریگوری نگرانند که فقدان نامهای جدید و خاص برای انواع Omicron میتواند عامهء جامعه را به نتیجهگیری نادرست سوق دهد، مانند اینکه ویروس در حال تکامل نیست، یا اینکه ابتلای ماهها پیش به Omicron، محافظت در برابر سویههای جدیدتر را هم ایجاد میکند، که لزوماً درست نیست.
🔹گریگوری گفت اگر کووید به تولید جهشهای جدید ادامه دهد، انواع نامهای دیگر را هم میتوان استفاده کرد: نام سیارات، ستارهها، صُوَر فلکی و کهکشانها!
‼️
این است علم!
⭕️پ.ن: مشخصه که کرونا اینقدر جهش یافته که دچار کمبود اسم شدند! شاید امثال گریگوری، دنبال نامهای ترسناکند که حق مطلب دربارهء "زیرسویه" ها خوب ادا بشه! به نظرم بد نیست به جای کراکن، از واژهء "
مار غاشیه" برای زیر سویهء جدید استفاده بشه؛ این نام، به حد کافی وحشتناک هست و میتونه خوب مردم رو بترسونه و لذا حق مطلب به خوبی ادا میشه!
🆔
@CoronaDeception