💢 مرکز
#جاسوسی جهانی «اشلون»
▪️«اشلون» نام رمز يک سيستم جاسوسی جهانی (تأسیس در سال 1947) که آژانس امنيت ملی آمريکا طراحی کرده است و طی پيمان «اوکوسا» کشورهای کانادا، انگليس، استراليا و نيوزلند در آن شرکت دارند و بر طبق آن پيمان هر کشور منطقه جغرافيايی خاصی از جهان را رصد و مانيتور میکنند.
▪️هماکنون توسط آژانس امنیت ملی آمریکا هدایت میشود. اشلون مقادیر عظیم تماسهای تلفنی، پیامهای ایمیل، دانلودهای اینترنتی، ارتباطات ماهوارهای و غیره را جمعآوری کرده، سپس اطلاعات مورد نظر را از طریق برنامههای اطلاعاتی تصفیه میکند.
▪️بنا بر گزارشها اشلون، در حدود 90 درصد از ترافیک اینترنتی را وارسی میکند. آمریکا تلاش بسیاری کرده است تا این برنامه را از نظرها مخفی نگه دارد، حتی با توجه به اینکه دولتهای استرالیا و نیوزیلند وجود این برنامه را تأیید نمودند.
اشلون یک عملیات بسیار محرمانه است که دادگاهها و مجالس ملی هیچ گونه نظارتی بر آن ندارند و در نتیجه کسی نمیداند که این برنامهها چگونه مورد استفاده قرار میگیرند و یا اینکه استفاده از آنها مطابق با موازین قانونی است یا نه.
▪️اشلون در فعالیتهای تجاری نیز به جاسوسی میپردازد. برای مثال در سال 1990، آژانس امنیت ملی آمریکا از انعقاد یک قرارداد 200 میلیون دلاری بین اندونزی و یک تولید کننده ماهواره ژاپنی مطلع شد. جرج بوش پدر در این معامله مداخله کرده و طرف اندونزی را قانع ساخت که این معامله را بین ژاپنیها و شرکت AT&T (شرکتی که بعدها وارد برنامه استراق سمع از شهروندان آمریکایی شد) تقسیم کند.
▪️بنا بر گزارشات، دولت آمریکا از برنامه اشلون برای جاسوسی صنعتی نیز بهره میگیرد که شامل تکنولوژی توربین بادی که توسط شرکت آلمانی «انرکون» (Enercon) طراحی شده بود و نیز تکنولوژی گفتار که توسط شرکت بلژیکی «هاسپیاندلرناوت» طراحی شده بود، میشود.
▪️این جاسوسیهای اقتصادی حتی به داخل آمریکا نیز سرایت کرده است. بر این اساس، برخی شرکتهای آمریکایی مجبور میشوند تا از معاملات به نفع شرکتهایی که به طور مداوم پول به سوی دو حزب حاکم در آمریکا سرازیر میکنند، کنار بکشند.
📣 کانال جامع نفوذشناسی:
@nofozshenasi