#سوالات_پرتکرار
❓چه موضوعاتی را می توان به عنوان موضوع سناریوی اتاق فرار و المان های بازی ها در مراحل مختلف آن مورد استفاده قرار داد ؟
طراحی بازی اتاق فرار به عنوان قالب اجرایی محور بازیهای مهارتی و توسعه فردی جشنواره نوجوان خوارزمی انتخاب شده است .
معماها، چالشها، المانها و مسائلی که در مراحل بازی اتاق فرار مطرح می شود همانگونه که در شیوه نامه صحبت شده است فرا ساحتی است و نیازی نیست که به صورت مستقیم در حوزه توسعه فردی باشد، حتی اشاره شده است که دست سازه ها و محصولات و مسائل سایر محورهای جشنواره نوجوان و حتی حوزههایی که در سایر محورهای جشنواره وجود ندارند ، هم می توانند دست مایه طراحی سوال، چالش، مسئله، معما و المانهای بازی ... باشند،
پس چالش مطرح شده در اتاق فرار می تواند یک مسئله ریاضی باشد، یک آزمایش یا مساله علوم تجربی باشد، یک فعالیت ورزشی باشد مانند پرتاب توپ به داخل حلقه، یک وسیله ساخته شده به عنوان دست سازه باشد، یک طراحی یا نقاشی گروهی باشد، تفسیر یا خلق یک بیت شعر یا داستان به صورت گروهی باشد، چالش موجود در یک بازی محلی یا یک بازی خلاقانه باشد، طراحی یک کاردستی باشد، معمای چوب کبریتی باشد، چیدمان یک لگو در زمان محدود باشد و ...
پس تنها نکاتی که در خصوص طراحی این چالشها بهتر است رعایت شود و در فرمهای ارزیابی و داوری مورد توجه است
۱.توجه به زمان محدود اجرای بازیکنان در بازی است و نباید یک مرحله بسیار زمانبر باشد به صورتی که در تایمی که برای عبور از اتاق فرار طراحی کردهاند غیر ممکن باشد.
۲. تناسب چالشها برای دانشآموزان هم سن خودشان با توجه به توانایی فیزیکی و ذهنی دانش آموزان ۱۲ تا ۱۵ ساله
۳. توجه داشته باشند که چالش انتخاب یا طراحی شده با سناریو کلی بازی همخوانی داشته باشد و در داستان کلی بازی قابل جانشانی باشد.
بدیهی است هر قدر طراحی این چالشها خلاقانه تر باشد و مراحل اتاق فرار جذابتر باشد در داوری امتیاز بالاتری کسب خواهد شد.
در مورد ژانر هم تنها محدودیت این است که از ژانرهای وحشتناک و دلهره آور استفاده نشود.
ژانرهای معمایی، کارآگاهی و .. قابل قبول است.
استفاده از نمایش (تاتر) تعاملی در ژانرهای مختلف مجاز است و میتواند به جذابیت مراحل بازی بیفزاید که در این مورد بچه هایی که بازی اتاق فرار را طراحی کرده اند خودشان به عنوان بازیگر نمایش می توانند در چالشهایی که طراحی کردهاند مطابق سناریو، بازی کنند و شرکت کنندگان را به چالش بیشتری بکشند و مراحل را جذابتر، مفرح تر و پر جنب و جوش تر کنند.
در طراحی سناریو بازی هم محدودیتی وجود ندارد و بدیهیست هرچه خلاقانه تر باشد، امتیاز بیشتری در فرمهای داوری اخذ خواهد کرد تنها محدودیت ها در طراحی سناریو، ملاحظات اخلاقی، محیط زیستی، عدم تبعیض، عدم بهرهکشی و عدم خشونت است که در تمام خلق آثار در استانداردهای بین المللی وجود دارند.
دو مثالی که در شیوه نامه در مورد مثالهای سناریو بازی به آن اشاره شده است و در یکی از آنها مراحل سناریو در مورد مهارتهای زندگی است و یکی دیگر هم که سناریو در مورد معرفی حوزه های مختلف تحصیلی و مهارتی و مشاغل مرتبط با آنها هستند فقط جنبهی مثال دارند و هیچ برتری موضوعی بر بقیه سناریوها ندارند و بدون شک خلاقیت در انتخاب موضوع و طراحی سناریو بسیار حائز اهمیت است.
به طور کلی هدف از طراحی این اتاق فرار و فعالیتهای انجمن بازی آموزش غیر مستقیم، بازی وار و مفرح مهارتهای حوزه توسعه فردی می باشد و در واقع بچهها به هنگام طراحی و اجرای بازی به صورت گروهی دچار تعاملات و روابط بین فردی، طراحی مساله و حل مساله، تصمیم گیری، رای گیری و احترام به تصمیم جمعی، همدلی، طراحی چالشهای خلاقانه و ... می شوند که هدف اصلی محور بازیهای مهارتی و توسعه فردی می باشد و آموزش های مستقیم مهارتهای زندگی در این حوزه در اولویت های بعدی قرار دارند.
کانال نوجوان خوارزمی👇
@nojavan_kharazmi