2⃣
#رسانهدشمن در سال ۲۰۱۰، دیک لوگار، سناتور آمریکایی از افتتاح یک آزمایشگاه بیولوژیک موقت در اودسای اوکراین حمایت کرد.او مدعی بود که این آزمایشگاهها برای تحقیقات درباره پاتوژنهای خطرناک و سلاحهای بیولوژیک مفیدخواهدبود. لوگار همچنین افشاکرد که از این آزمایشگاهها برای مطالعه روی سیاه زخم، تب کیو وهمچنین سایرپاتوژنهای خطرناک استفاده می شود.
گفته میشود وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) همزمان با حمله روسیه به اوکراین، به وزارت بهداشت اوکراین دستورداد تا پاتوژنها و ویروسهای ذخیره شده دراین آزمایشگاهها را به همراه تمام اسنادمربوط به این فعالیتهای تحقیقاتی ازبین ببرد.
همچنین سفارت آمریکا در کی یف که دروبگاه خود جزئیاتی ازارائه کمکهای مالی آمریکا به آزمایشگاههای تحقیقات بیولوژیکی برای مطالعه ویروسها و پاتوژنهای خطرناک در اوکراین خبر داده بود، تنهایک روز پس ازشروع جنگ اوکراین، این اطلاعات را به سرعت ازوبگاه سفارت حذف کرد.
نیکلای پتروشوف، مشاورامنیت ملی روسیه، سال ۲۰۱۹ و همزمان با تاسیس دو آزمایشگاه میکروبیولوژی آمریکا در شهرهای کییف و اودسا آن زمان اعلام کرد: «واشنگتن در حال توسعه اپیدمیهای خطرناک در آزمایشگاههای خود در اوکراین است که بعداً میتواند برای اهداف نظامی یا سیاسی علیه روسیه مورد بهرهبرداری قرار گیرد.»
پتروشوف همچنین در جولای همان سال گفت: «آمریکا، روسیه و چین را با ساخت آزمایشگاههای بیولوژیک تهدید میکند و ما نمیدانیم پشت دیوارهای این آزمایشگاهها چه میگذرد. اما این آزمایشگاهها یادآور فعالیتهای بیولوژیکی نظامی آمریکا در آزمایشگاههای مربوطه در مریلند طی دههها هستند.»
آکادمی ملی علوم آمریکا در سال ۲۰۱۱ جزئیات آزمایشگاه بیولوژیکی وزارت دفاع آمریکا را در اودسا منتشر کرد که نشان دهنده فعالیتهای این آزمایشگاه بر روی پاتوژنهای خطرناک بود و آمریکاییها در آن سال برای ایجاد پاتوژنهای مرگبار مانند آنفولانزای خوکی آفریقایی و ویروسهای تنفسی سرمایه گذاری میکردند.
وزارت دفاع روسیه همچنین اعلام کرد که با حمله به آزمایشگاههای بیولوژیکی آمریکا در اوکراین پاتوژنهایی که نابود شده اند پاتوژنهای بیماریهای طاعون، سیاه زخم، تولارمی، وبا و سایر بیماریهای کشنده هستند.
به گفته کارشناسان، چندین آزمایشگاه بیولوژیکی آمریکایی در خاک اوکراین در حال کار هستند که برخی از آنها طبقه بندی شده است، جایی که میتوان ویروسهای کشنده را در آنها تولید کرد و چیزی که خطرناک است، این است که این آزمایشگاهها در مناطق دور افتاده نیستند، بلکه در نزدیکی شهرهای بزرگ قرار دارند.
آمریکا هرگز کنوانسیون منع توسعه، تولید و انباشت سلاحهای باکتریولوژیکی و میکروبی را تصویب نکرده است و آزمایشگاههایی در گرجستان، آذربایجان، قزاقستان، قرقیزستان و ارمنستان دارد و این یعنی روسیه را به این شیوه تهدید میکند. در این آزمایشگاهها، ویروسشناسان نظامی آخرین تولیدات خود را بر روی ترکیبهای ژنتیکی خاص و روی انسانها، حیوانات و گیاهان آزمایش میکنند. اوکراین عملاً به یک «بمب بیولوژیک» برای کشورهای همسایه تبدیل شده است.
از طرفی دیگر نیز وانگ یی، وزیر امور خارجه چین، آمریکا را متهم به داشتن ۳۳۶ آزمایشگاه بیولوژیکی در ۳۰ کشو متهم کرد. او مدعی شد که تنها حدود ۲۶ آزمایشگاه در اوکراین قرار دارد.
سرپوش گذاشتن آمریکا بر رسوایی آزمایشگاههای بیولوژیکی
وقتی روسیه از وجود تعدادی از آزمایشگاههای باکتریشناسی و بیولوژیکی در اوکراین که تحت کنترل آمریکا است خبر داد، واشنگتن تمام نیروهای خود را بسیج کرد تا این رسوایی را پنهان کند. افشای اطلاعات روسیه در مورد آزمایشگاههای بیولوژیکی در اوکراین، سنای آمریکا را بر آن داشت تا از مقامات ارشد دعوت کند و توضیحات آنها را در این باره بشنوند.
اما اظهارات آوریل هاینز، رئیس سیا و ویکتوریا نولاند، معاون سیاسی وزیر امور خارجه آمریکا در جریان جلسه استماع سنا تصویر روشنی از مالکیت آزمایشگاههای بیولوژیکی آمریکا در اوکراین را به همه نشان داد.
در این جلسه آوریل هاینز اعلام کرد که آمریکا بیش از ۱۰ آزمایشگاه بیولوژیکی مرتبط با پروژههای نظامی و بهداشتی را کنترل و نظارت میکند و دولت آمریکا به «کییف» کمکهایی را در زمینه بررسیهای بیولوژیک داده است.
ازطرفی دیگر نیز ویکتوریا نولاند، معاون وزیر امور خارجه آمریکا در امور سیاسی در جلسه استماع سنای آمریکا به ایجاد آزمایشگاههای بیولوژیکی با بودجه آمریکا در اوکراین اعتراف کرد و گفت: ««اوکراین دارای تاسیسات و امکانات تحقیقاتی بیولوژیکی است، ما نگران هستیم که نیروهای روسی ممکن است سعی کنند کنترل آنها را به دست بگیرند، بنابراین ما با اوکراینیها برای جلوگیری از افتادن هر یک از مواد تحقیقاتی به دست نیروهای روسی همکاری میکنیم.»
در انتها باید خاطر نشان کرد همین که بودجه تاسیس...