2️⃣0️⃣
⭕️ توجه به آسیب های اندیشه مهدوی
🔸 اندیشه مهدوی و فرهنگ انتظار آفت هایی دارد که اگر به آنها توجه نشود، آثار منفی و مخربی خواهد داشت. البته این آسیب ها می تواند در هر زمان، متفاوت از زمان دیگر باشد. آسیب های فرهنگ مهدوی در عصر حاضر به دو دسته کلی تقسیم می شوند:
🔸 الف) عوام زدگی وسطحی نگری: امروزه برای جلب توجه عوام و جذب هر چه بیشتر آنها به مباحث مهدوی، مردم را صرفا به نقل رؤیا و حکایت های ضعیف سرگرم می سازند.
🔸 مخاطبان این آثار از رسالتی که در برابر حجت خدا و مسئولیتشان در برابر جامعه، غافل می شوند و فکر می کنند که تنها باید در خلوت خود در جست وجوی امام غایب بود و کوشید راهی برای تشرف به خدمت آن حضرت پیدا کرد. اگر این افراد راهی برای ملاقات با امامشان پیدا نکنند، دچار ناامیدی می شوند و شاید به طور کلی از فرهنگ مهدوی روی گردان شوند.
🔸 ب) روشن فکرزدگی و تأویل گرایی: گروهی دیگر که همه جهان پیرامون خود را تنها با عینک مدرنیسم می بینند، برداشت های روشن فکرانه از قیام و
#انقلاب مهدی انجام می دهند. اینان تلاش می کنند روایات مربوط به
#ظهور و رویدادهای پس از آن را به گونه ای تفسیر کنند که با چارچوب های به ظاهر علمی پذیرفته شده از سوی آنها کاملاً هم خوانی داشته باشد.
🔸 آثار این تفکر، اندیشه مهدوی را در ذهن مخاطب در حد یک اندیشه اجتماعی، تنزل می دهد و مخاطب را نسبت به حتمیت و قطعیت واقعه ظهور و کارآمدی آن دچار تردید می کند و از طرفی، این اندیشه را از همه پشتوانه های غیبی تهی می سازد و امام مهدی(ع) را در قالب رهبر یک جنبش اجتماعی مجسم می کند.
🔸 بنابراین لازم است که مبلغان و مروجان فرهنگ مهدوی از غلبه این قبیل دیدگاه ها بر فعالیت های خود، جلوگیری و با آثار زیان بار آنها مقابله کنند.
📚 برگرفته (تلخیص) از کتاب
#درسنامه_فرهنگ_مهدویت_و_انتظار
#امام_زمان_شناسی
@mouood_org