✅ چه کسی دنبال پاک کردن چهره شهر از کودکان کار است؟
🔹وقتی علیرضا زاکانی، شهردار پایتخت، برای توصیف ضرورت ساماندهی به وضعیت یک آسیب اجتماعی، از تعبیر «پاک کردن چهره شهر از کودکان کار» استفاده کرد موجی از انتقادها و واکنشهای منفی برخاست و شهردار به درک ناصواب از موضوع آسیبهای اجتماعی متهم شد.
🔹حاشیه نشینی، افراد را در یک محدوده جغرافیایی پرجمعیت و فاقد امکانات استاندارد گرد هم میآورد. در این میان کودکان نیز جزو راندهشدگان از شهر و مطرود از امکانات شهری میشوند با این تفاوت که این رانده شدن، آنها را بیش از دیگران تحت تأثیر قرار میدهد. در واقع کودکان را میتوان "طبقه حساس حاشیه" نام نهاد و یا آنها را «حاشیهنشینترین شهروندان» دانست.
🔹بازماندن از تحصیل از آسیبهای حاشیهنشینی برای کودکان است. گزارش مرکز پژوهشهای مجلس میگوید در سال تحصیلی ۱۴۰۱-۱۴۰۰ حدود یک میلیون نفر از دانشآموزان، یا از تحصیل بازماندند یا ترک تحصیل کردند که حدود ۷۰ درصد آنان، به لحاظ اقتصادی در دهک اول تا پنجم قرار داشتند.
🔹انواع آزارهای جسمی و روحی، کودکان کار را تهدید میکند و خانوادهها هم معمولا درکی از این آسیبها ندارند و در صورت بروز آن در بیشتر موارد حتی قادر به حمایت از کودکان خود نیستند. این کودکان به راحتی میتوانند جذب شبکههای توزیع و فروش مواد مخدر شوند و خود در آینده به اعتیاد روی آورند.
🔹برای حل مشکل مناطق حاشیهای طرحی با عنوان طرح ۲۰۲۰ در مرحله اجرایی قرار گرفته است. این طرح با هدف توانمندسازی و تحول محلات در ۲۰۲۰ محله کم برخوردار کشور از سال گذشته از سوی چهار نهاد کمیته امداد حضرت امام (ره)، ستاد اجرایی فرمان امام (ره)، سازمان بهزیستی و جمعیت هلال احمر اجرایی شده است.
🔹شاید بتوان به ساماندهی مناطق حاشیهنشین امیدی تازه پیدا کرد بویژه کودکان این مناطق که کودکی خود را با انواع ناملایمات طی میکنند و گاهی امید به آینده در دلهای کوچک شان هرگز جوانه نمیزند. این قربانیان کوچک را نباید عامل «خراب کردن سیمای کشور» دانست و راه رفع این آسیب اجتماعی را نباید "پاک کردن چهره شهر" از کودکان کار دانست.
https://NourNews.ir/Fa/News/160577
🌐
nournews.ir
🆔
@Nournews_IR