#پیام_پژوهشی
سه شنبه های پژوهشی
*💢چگونه یک مقاله بنویسیم؟(۱۴)*
🔰 بحث (بخش آخر )
*🔹 تحقیقات انجام شده در گذشته*
یک قسمت کلیدی در بحث مقالات مقایسه نتایج مطالعه خود با مطالعاتی است که قبلا چاپ شده است شما باید تنها به تحقیقات مرتبط موافق و مخالف با موضوع اصلی اشاره نمایید. در زمان اشاره به سوال پژوهش جملاتی را که در قسمت مقدمه به کار رفته است نباید تکرار کنید و به هیچ وجه آنچه را که مطالعه نکردهاید نقل قول ننمایید و برای نشان دادن کامل بودن جستجوی مقالات، تمایلی برای استناد به هر مقاله نوشته شده درباره موضوع تحقیق وجود دارد،در مقابل اینگونه وسوسهها باید مقاومت کنید. زیاده روی در استفاده از منابع مطالعاتی نه تنها نشانهای از قوت و دانش بالای انجام تحقیق نیست بلکه نشان عدم اطمینان است بعد از اینکه شما گروههای اصلی تحقیق کننده را شناسایی نمودید بر روی تحقیقات آنها تمرکز نمایید تحقیقات قبلی که با یافتههای شما مخالف است را نادیده نگیرید.
*"استناد انتخابی"* خیلی سریع توسط داوران شناسایی میشود و در نتیجه اعتبار مطالعه را از دست خواهید داد هنگامی که مطالعات قبلی را بررسی میکنید بیطرف باشید در اغلب موارد دلایل خوبی وجود دارد که چرا نتایج نمیتواند عیناً تکرار شود و ممکن است بتوانید برخی از این تفاوتها را توضیح دهید.
*🔹 کاربردها*
اگر نتایج به دست آمده توسط شما بتواند در رویه و تکنیک درمانی تغییر ایجاد نماید، پس باید در مورد آن بحث شود. یافتههای محققین بسیاری هرگز منجر به کشف مهمی نمیگردد بنابراین در اهمیت تحقیق خود اغراق و مبالغه نکنید. احتمالا تحقیق شما فقط سهم و نقش بسیار کمی در حوزه محدودی از علم و دانش ایفا مینماید.اما آنچه که دارای اهمیت می باشد این است که بگویید چگونه نتایج تحقیق شما دانستههای دیگران را افزایش داده است. اگر در این امر پیشرفتی حاصل نشده باشد، نشان دهنده آن است که مطالعه شما از ارزش بسیار کمی برخوردار است. به طور مشابه، اگر مطالعه غیر بالینی باشد، هرگونه کاربرد علمی اساسی و باید به بحث گذاشته شود.
*🔹 مطالعات بیشتر*
پس از آنکه یافتههای تحقیق خود را با مطالعات قبلی و همچنین هرگونه کاربرد علمی و بالینی مورد بررسی قرار دادید میتوانید در این زمینه تحقیقات بیشتر و گستردهتری را پیشنهاد نمایید. از نظر برخی از محققان این بخش میتواند جالبترین قسمت باشد زیرا میتوانند ایدههای خوبی برای تحقیقات آینده ارائه دهد.
*🔹نتیجه گیری*
مرسوم است که بحث را با یک پاراگراف خلاصه نتیجه گیری که چکیده از یافتههای اصلی مطالعه است به اتمام می رسانند. بسیاری از نویسندگان ترجیح میدهند بحث را با یک نتیجه گیری به اتمام برسانند، اما اطمینان حاصل کنید که این بخش تکراری از قیمتهای مختلف قبلی مقاله نباشد.
*🔹قدردانی و تشکر*
بسیاری از مجلات انتظار دارند منبع تامین بودجه و هرگونه تعارض منافع در ابتدای مقاله و یا حتی در صفحه عنوان ارائه شود در صورتی که الزام نگارش این موضوعات در راهنمای نگارش مقاله هم مشخص نشدهاست. باید این مطالب به روشنی در قسمت قدردانی و تشکر ذکر گردد تامین کنندگان مالی تحقیق و هرگونه ارتباطات تجاری باید ذکر شوند اگر مطمئن نیستید که مطالعهتان تحت تاثیر تعهدات تجاری قبلی یا فعلی میباشد، باید تمام موارد را به صورت شفاف ذکر نمایید و به سردبیر اجازه دهید تا درباره آنچه که باید نگارش شود تصمیم بگیرد، همچنین باید از هر فردی که در پیشرفت تحقیقتان کمک کرده، قدردانی نمایید و قبل ارسال مقاله، جهت ذکر نامشان اجازه بگیرید.
🔸تألیف: جورج ام. هال
🔸ترجمه: دکتر رکسانا جان قربان
🔸ترجمه با مجوز رسمی از انتشارات Wiley_Blackwell
🔸انتشارات دانشگاه علوم پزشکی مشهد
🗓️سه شنبه،۲۳مردادماه ۱۴۰۳
🌀 روابط عمومی معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی نیشابور
@webdanums