سلام وعرض ادب
بناهای باستانی چگونه پس از ۲ هزار سال هنوز پابرجا هستند
این سازهها با وجود گذشت قرنها هنوز سر جای خود هستند، این در حالی است که سازههای جدیدتر ساخت دست بشر عمر به مراتب کوتاهتری داشته و تخریب میشوند. در مقابل قوام صدها ساله بناهای باستانی، بتنی که بیشتر دنیای مدرن ما را تشکیل میدهد تنها حدود ۵۰ تا ۱۰۰ سال عمر میکند.
اکنون تعداد فزایندهای از دانشمندان در حال مطالعه مواد مربوط به زمانهای دور هستند تا راز ماندگاری آنها را کشف کنند؛ از برش دادن مصالح سازهها و بررسی متون تاریخی گرفته تا اجرای دستورالعملهای باستانی به امید بازسازی آنها
پژوهشگران توانستهاند در ضمن این مهندسی معکوس، فهرست شگفتانگیزی از مصالح بناهای قدیمی را به دست بیاورند. به گفته آنان
افزودنیهای غیرمنتظرهای نظیر پوست درخت، خاکستر آتشفشانی، برنج، آبجو و حتی ادرار میتواند کلید برخی از ویژگیهای بسیار چشمگیر آن بناها مانند توانایی مستحکمتر شدن با گذشت زمان و همینطور ترمیم خودکار ترکها باشد.
در حالی که بتن مدرن ما قدرت نگه داشتن آسمانخراشهای عظیم و زیرساختهای سنگین را دارد، نمیتواند با استقامت این مصالح باستانی رقابت کند.
کارلوس رودریگز-ناوارو، محقق در دانشگاه گرانادا اسپانیا، در این باره میگوید: «اگر خواص مصالح را با استفاده از دستورالعمل های سنتی مردم مایا یا چینیهای باستان بهبود بخشید، میتوانید موادی تولید کنید که در ساخت و سازهای مدرن به روشی بسیار پایدارتر به کار بیایند.»
@banai_313