🔳حضور گسترده جنگنده بمبافکنهای ایرانی در عراق
▪️خرداد سال ۱۳۹۳ برای من که تحولات منطقه را دنبال میکردم سالی عجیب بود. آن روزها هنوز در فیسبوک فعالیت میکردیم و صفحه ما در این شبکه مجازی فعال بود. خبرها و تحولات آن سال را ندارم که اینجا برای شما بازگو کنم، اما به خوبی یادم می آید که داعش پس از یک جلسه چند روزه در اردن (که در آن افسران فراری حزب و بسط برخی از افسر های رابطه آمریکایی انگلیسی سعودی اردنی و حتی چند کشور دیگر اروپایی حضور داشتند) و سپس هماهنگی با سازمان اطلاعات ترکیه و حتی ملا مسعود بارزانی برای حرکت خود برای اشغال شهر موصل را شروع کرد و تنها چند روز بعد موفق شد این شهر را تصرف کرده و مانند گردباد سیاهی از شما و شرق عراق به سمت غرب و مرکز این کشور بتازد.
▪️همه می دانید عراق آن روزها نیروی هوایی نداشت و جنگندههای اف ۱۶ که به تازگی از آمریکا خریده بود نیز به صورت کامل تحویل این کشور نشده بود نوری مالکی نخست وزیر وقت عراق دست به دامان آمریکاییها شد تا شاید با کمک هوایی آنها بتواند پیشروی ائتلاف القاعده عراق و بازماندگان رژیم بعث کند کرده تا دیواره دفاعی شهرهای مهم و مرکزی این کشور احیا شود. با وجود آنکه آمریکا نیروی بسیار قابل ای در منطقه داشت اما از آنجایی که خودشان با تروریستهای داعشی هماهنگ بودند هیچ پاسخ مثبتی به نخست وزیر عراق ندادند و اینجا بود که عراقی ها استیصال را به معنی واقعی درک کردند.
▪️این پاسخ مشهور وزیر امور خارجه و فرماندهان نظامی آمریکایی به عراقی ها مبنی بر اینکه شش ماه نیاز است تا ما به کمک شما بیاییم باعث شد تا برا فاصله نگاه مقامات بغداد به سمت همسایه شرقی بیافتد اینجا بود که در خرداد ماه سال ۱۳۹۳ رستم ایرانشهر در قلب ایرانشهر (بغداد) با یک کیف ساده در دست فرود آمد تا مقدمه یک کار بزرگ و تاریخی مهیا شود سپهبد شهید قاسم سلیمانی با حضور در جمع مقامات سیاسی نظامی و همچنین مذهبی عراق به آنها قول همکاری داد. نخستین درخواست عراقی ها پشتیبانی هوایی بود که تنها طی یک تماس تلفنی هماهنگ شد.
▪️دستوری از دفتر فرمانده کل قوا به ستاد مشترک نیروهای مسلح و از آنجا به ستاد مشترک ارتش و سپس نیروی هوایی ابلاغ شد مبنی بر اینکه در هماهنگی با ارتش عراق باید اهدافی در خاک این کشور بمباران شود. در حالی که تروریستهای داعشی بر اساس وعده داده شده توسط افسران رابطه آمریکایی فکر می کردند که هیچ مانعی جلودارش آن نیست و خیلی زود به بغداد خواهند رسید اما به ناگهان از آسمان آتش شروع به باریدن کرد. آتشی که همه قواعد بازی را به هم زد و آن خرداد را برای همیشه در تاریخ معاصر ایران جاودانه ساخت.
▪️بمبافکنهای ایرانی از پایگاههای مختلف بلند شده و تا مرز عراق و سوریه را بمباران میکردند. صدها سورتی پرواز توسط بمبافکنهای ایرانی که عموماً اف ۴ و سوخو ۲۴ بودند در عراق صورت گرفت و ستونهای بزرگ داعش و مراکز تجمع آنها در مناطق مختلف عراق بمباران شد. حجم بمبارانها وسیع بود و روزانه گاهی به بیش از ۵۰ سورتی میرسید. ایرانیها هیچ کم و کسری در این زمینه از خود نشان ندادند تا عراقیها فرصت کنند خطوط دفاعی پایتخت را مستحکم کرده و مانع از سقوط آن شوند.
▪️اهمیت نیروی هوایی اینجا برای فرماندهان ارشد کشور مشخص شد در حالی که جنگندههای ایرانی عموماً قدیمی بوده و چنده عمر داشتند اما همین هواگردها نیز حضورشان در آن روزها بسیار تاریخی، مهم، اثرگذار و تعیین کننده بود. به خوبی به یاد دارم گاهی اوقات که برای نماز صبح بیدار میشدم، غرش بمبافکنهای نیروی هوایی که برای بمباران تروریستهای داعشی راهی عراق میشدند به خوبی شنیده میشد. گاهی اوقات دستههای چند فروندی و معمولاً به صورت دو فروندی با بمب های سنگین مواضع تروریستها مورد هدف قرار میگرفت.
▪️در حالی که آرام آرام عراقیها توانستند امو را در دست گرفته و امریکاییها نیز وقتی دیدند ایرانیها با همه توان وارد درگیری شده و دارند داعش را به صورت دقیق و اثرگذار بمباران میکنند، ائتلاف ضد داعش را تشکیل داده و وارد بازی شدند تا مانع از نابودی کامل و فوری این تروریستها شوند. آنها در حالی که ابتدا از زمان ۶ ماهه برای ورود به نبرد میگفتند، در کمتر از دو ماه اولین بمبارانهای خود را شروع کردند!! با این حال در ماههای بعد هر جا که کار گره میخورد و جنگنده های آمریکایی حاضر به بمباران نبودند باز هم خلبانان ایرانی با تمام قدرت وارد شده و اهداف مورد نظر را بمباران میکردند
✔️ ادامه در پست بعد....
@onlin313
syriankhabar