⛔️
ایستگاه پایانی تقابل ایران با غرب در چالش هستهای
🔹قسمت چهارم(پایانی)
🔸
واکنشهای احتمالی ایران در صورت تصویب قطعنامه توسط آژانس
↔️ ...
وضعیت برنامه هستهای ایران نشان میدهد که ایران ابزارهای متنوع و گوناگونی برای پاسخ به قطعنامه احتمالی شورای حکام دارد. برخی از این ابزارها را میتوان بدین صورت دستهبندی کرد:
1⃣
تولید اورانیوم فلزی
▪️زمستان ۱۳۹۹ ایران فرایند تولید اورانیوم فلزی را که گفته شده نوع ارتقا یافته سوخت اتمی راکتور تهران است، در تأسیسات اتمی اصفهان آغاز کرد. کمی بعد در تابستان سال ۱۴۰۰ آژانس بینالمللی انرژی اتمی اعلام کرد که ایران در تولید اورانیوم فلزی پیشرفت داشته است. اعلام این خبر واکنش تند کشورهای اروپایی را به دنبال داشت چرا که آنها مدعی بودند فناوری و دانش چگونگی تولید اورانیوم فلزی میتواند برای ساخت سلاح هستهای به کار رود؛ اما ایران با ردّ این اتهام اعلام کرد این بخش از فعالیت هستهای «برای طراحی نوع ارتقا یافته سوخت راکتور تحقیقاتی تهران» بوده است. تولید اورانیوم فلزی یکی از اقداماتی است که تهران میتواند در واکنش به صدور قطعنامه شورای حکام در دستور کار قرار دهد.
2⃣
بال B فردو
▪️ایران پس از آنکه شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی در آبان سال ۱۴۰۱، دومین قطعنامه را علیه ایران تصویب کرد، اقدام به تولید اورانیوم تا غنای ۶۰ درصد را با سانتریفیوژهای IR۶ در سایت فردو کرد. علاوه بر این، روند تجهیز سالن B (واحد یک) با ظرفیت ۸ زنجیره جدید نیز در دستور کار قرار گرفت.
🔺پس از سومین قطعنامه شورای حکام علیه ایران در خرداد ۱۴۰۳، این سالن را به سانتریفیوژهای IR۶ که ۹ برابر نسل اول سانتریفیوژها توان دارد، تجهیز کرد. به طور حتم یکی دیگر از پاسخهای تهران به طرف اروپایی، از طریق بهرهبرداری از این بال اتفاق خواهد افتاد.
3⃣
زنجیرهای از سانتریفیوژهای پیشرفته
▪️پاسخ دیگر ایران، میتواند آغاز گازدهی به ماشینهای پیشرفته سانتریفیوژ باشد. پس از دومین قطعنامه، ایران دو آبشارIR۲ و IR۴ را در سایت نطنز گازدهی کرد. همچنین دو زنجیره جدید از همین ماشینهای پیشرفته گازدهی شدند. این بار احتمالاً ایران، زنجیره بسیار بزرگتری را برای گازدهی انتخاب خواهد کرد. هر یک از این زنجیرهها، شامل ۱۷۴ سانتریفیوژ پیشرفته میشوند.
پایان
به کانال عشاق بقیت الله بپیوندید👇
@oshghebaghyatollah