رفتارسازی فضای مجازی در امر حجاب
اثرگذاری حجاب به مثابه امری اجتماعی و مسئله ساز در ساختار فرد، خانواده، اجتماع و به مثابه هویت سیاسی سبب شده تا فارغ از رویکرد سلبی یا ایجابی اهل نظر و اندیشه، یک امر اجتماعی اثرگذار در مناسبات فرهنگی و اجتماعی جمهوری اسلامی قلمداد شود. دور شدن مختصات پوشش زن و مرد ایرانی از ضوابط شرع، از سویی موجب نگرانی افراد متدین شده است و از سوی دیگر در میان مخالفین انقلاب اسلامی شاخص کاهش قدرت و نفوذ جمهوری اسلامی قلمداد می شود.
توجه زنان به زینت در دنیای تکثرگرای مدرن، آنان را بیشتر در معرض توجه به تغییرات ظاهری پی در پی قرار میدهد که با تبلیغات رسانهای مدام بازتولید میشود بهطوریکه زنان در مقایسه با انواع مدلها و سلبریتیها، و حتی تصاویر غیرواقعیای که رسانهها از این افراد بازنمایی میکنند، بدترین احساسها را نسبت به بدن خود و پوشش خود تجربه میکنند. در نتیجه تلاش مضاعفی برای بدست آوردن این احساس خوب مصروف تغییرات ظاهری میکنند. از سوی دیگر مردان نیز در این فضای به هم ریخته به عنوان مخاطبان رسانهها مدام در حال تغییر ذائقه نسبت به زیبایی شناسی خود در مورد زنان هستند و مناقشات جدی در روابط زنان و مردان چه پس از ازدواج و چه قبل از آن در مراحل انتخاب، میان خود آنها رخ میدهد . این نیز منشأ ترغیب زنان به انجام تغییرات ظاهری در بدنشان و پوششان شده است.
قدرت رفتارسازی فضای مجازی به دلیل فرامکانی و فرازمانی بودن آن، ظرفیت مهمی است که اهمیت ترویج حجاب در این فضا را به اندازه اهمیت ترویج حجاب در فضای واقعی کرده است. همه ساحتهای زندگی توسط فضای مجازی دچار تغییر و تحولات جدی شده که بخش عمده این تغییر و تحولات در حوزه سبک زندگی است، به همین دلیل باید به رفتارسازی مبتنی بر شبکههای اجتماعی توجه کرد. رسانهها از طریق ایستارها، الگوهای رفتاری، شکلدهی باورها، اصلاح تفاسیر شناختی، جامعهپذیری ارزشها، تهییج احساسات، میتوانند به مهندسی فرهنگی جامعه بپردازند.
✍ خانم دکتر راضیه زارعی - استاد گروه علوم سیاسی دانشکده اصول الدین
┅┅┅┅═✧❁••💠••❁✧═┅┅┅┅
فصل حضور؛ بستری برای بیان و نشر دیدگاه ها، بیانات و اندیشه های استادان و مدیران مراکز دانشکده اصول الدین(علامه عسگری ره) می باشد.
🔗کانال دفتر هم اندیشی استادان دانشکده اصول الدین
https://eitaa.com/osool_aldin