❓سؤال:
سوالی از استاد رضا محمدی :
بارها در قرآن کریم و احادیث آمده که دین اسلام سخت نیست و باید آسان گیری کرد
پس چرا اکثر مراجع تقلید در رساله خود در احکام غسل گفته اند آب باید به همه جای بدن برسد و حتی اگر به ذره ای از بدن نرسد غسل باطل است و اینکه اگر در بدن خود مو های بلندی دارد هنگام غسل باید آب را به موها و ریشه آن برساند و گرنه غسل باطل است.
خوب می بینیم که مراجع با این گفتار های خود حساسیت به خرج داده اند و آسان گیری نکرده اند ولی می توانستند بگویند غسل اینگونه است که چند ثانیه ای سر و گردن را شست ؛ چند ثانیه ای طرف راست بدن و چند ثانیه ای طرف چپ بدن حال چه آب به همه جای بدن برسد یا نرسد بدون این همه جزئیات و ریزه کاری ها
✅ پاسخ:
بِسم اللّه الرَّحمنِ الرّحیم
قانون باید قاطع باشد.
این که[می گویید حالا آب در غسل] به بعضی جاها برسد به بعضی جاها نرسد[ این باید مشخص باشد که]آنوقت به چه جاهایی [آب]نرسد[غسل صحیح است]؟!
یک فردی ممکن است که یک پنجم بدنش را هم نشویَد بعد بگوید به بعضی جاهایش رسیده به بعضی جاهایش نرسیده؛ این که دیگر غسل نکرده که!
آنها[یعنی مراجع] باید بگویند همۂ بدن شسته شود، اما حالا این که می گویند همۂ بدن شسته شود[آیا] باید آنجا میکروسکوپ بگذارند یا ذرّه بین بگذارند ببینند که مثلا به اندازۂ یک ذرّه، آنجا خشک بوده؟
نه، این دیگرعرفی است. همین که عرفا بگویند ایشان سرش را شست کافی است. عرفا بگویند که سمت راستش را شست[کافی است] ولو دست بکشد که عرض کنم که آب به جریان بیفتد، همین که خیسی را روی بدنش دست بکشد کافی است. این از این به بعدش دیگر عرفی است و خیلی آسان است.
اما اینکه بگویند که نه شما بشویید، نصفش را هم که شستید عیبی ندارد؛ می گویید خب چرا نصفش؟! می خواهم یک سومش را بشویَم. میگویند خب یک سوم عیبی ندارد، میگویید چرا خب یک سوم؟! من می خواهم یک پنجمش را بشویَم. آنوقت دیگر این غسل نیست که!
قانون باید قاطع باشد.
🖊پیاده شده از صوت استاد
⏪⏪ کانال اصول دین
استاد محمدی⬇️⬇️
https://eitaa.com/joinchat/3602645023C15b0da7178
آدرس تلگرام
https://t.me/osooledin1
💐💐💐