📌پدافند۷ اکتبر
قسمت دوم
در این عرصه ای که عرض کردم و آن را تبیین کردیم انگیزه اطراف نزاع روشن است که بدنبال چه چیزی هستند
آمریکا و اسرائیل بر نابودی حماس به عنوان مزاحم صلح و امنیت در فلسطین نظر مشترکی دارند اما در پلن های جایگزین (تشکیل دولت فلسطینی و عدم آن و شرایطی که به سمت کوچ اجباری می رود) اختلاف جدی دارند
آمریکا گمان می کرد می توانست بدون نابودی حماس به صلح ابراهام و نقشه های امنیتی در منطقه برسد اما ۷ اکتبر آن ها را برنابودی حماس مصمم کرد.
🔺ایران و محور مقاومت هم بدنبال حفظ خط دائمی مقاومت در غزه و سرزمین های اشغالی است تا فلسطین همچنان به عنوان معمای حل نشده جهان باقی بماند و از پلن های احتمالی آمريکا و اسرائیل و عربستان نسبت به فلسطین جلوگیری کند
🔺این دو اراده در نزاع تاریخی قرار دارند مساله ای که مورد نگرانی ایران و محور مقاومت هست نابودی حماس و حل شدن گسل های اختلاف میان عربستان و اسرائیل برای صلح ابراهام هست.
🔺موضوعی که نگرانی زیادی را ایجاد کرده است و عربستان نشان داد حاضر به عقب نشینی از برخی خطوط قرمز خود هست.
وزیر خارجه سعودی در نشست مونیخ گفت کشورهای اروپایی آماده تایید دولت فلسطینی هستند موضوعی که برخی آن را عقب نشینی عربستان از تایید دولت فلسطینی توسط اسرائیل ارزیابی می کنند.
امارات و مصر نیز پلن های آتش بس با تشکیل دولت فدرالی در غزه و کوچه اجباری مردم غزه به صحرای سینا را دنبال می کنند موضوعی که با سرمایه گذاری ۳۵ میلیارد دلاری امارات در مصر قوت پیدا کرده است تا مصری ها نسبت به اسکان احتمالی فلسطینی ها بعد از حمله به رفح آمادگی کامل داشته باشند.
🔺امنیت روانی و تجاری و اقتصادی اسرائیل در وضعیتی قرار دارد که تنها با نابودی حماس به حالت قیل بازخواهد گشت،این آن چیزی است که نتانیاهو به آن می اندیشد تا به واسطه آن در سپهر سیاسی این رژیم بماند. او میان دوگانگی صلح با عربستان و مخالفت با تشکیل دولت فلسطینی، گزینه دوم را انتخاب کرد و آن را به تصویب کنست رساند تا این دستاورد را نیز به اسم خود ثبت کند.
🔺باید بپذیریم که ائتلاف آمریکا و انگلیس و اسرائیل و برخی کشورها که برای حفظ منافع خود و اسرائيل در منطقه حضور پیدا کردند از لحاظ سخت افزار نظامی و امکانات و قدرت اقتصادی از ما برتری قابل توجهی دارند وطبیعتا شرایط دو طرف نزاع کاملا متفاوت و نامتقارن هست
در این شرایط، فرضیه جنگ مستقیم ایران با اسرائیل و آمریکا خودکشی محض و گزینه جنونانه ای است که همه چیز را نابود خواهد کرد.
در شرایطی که جنگ کاملا نامتقارن هست انتخاب آن عاقلانه نیست و ارتباطی با ترس و تردید نسبت به قدرت داخلی ندارد بلکه هوشمندی و بلوغ فکری رهبری انقلاب اسلامی و مقامات نظامی و امنیتی کشور را نشان می دهد.
🔺راهبرد ایران و محور مقاومت در برابر این قدرت ها جنگ نامنظم و تاکتیکی در سیستم منظم آن ها و هزینه سازی های امنیتی و اقتصادی و نظامی در میدان محدود و متمرکز با اصل غافلگیری هست که با شرایط و امکانات کشور و محور مقاومت همخوانی دارد ،موضوعی که در رفتار محور مقاومت از ۷ اکتبر تا به الان به وضوح دیده ایم
عدم توسعه میدان جنگ در منطقه گزینه ایده آل ایران و محور مقاومت است که باید به آن توجه کرد،هرچند این موضوع صهیونیست ها و آمریکا را مجاب کرد تا با قبول هزینه های محدود از سوی محور مقاومت، برنامه نظامی خود در غزه و منطقه را پیش ببرند و با این هزینه ها کنار بیایند تا به اهداف طراحی شده خود برسند.
🔺در کنار درگیری های نظامی، عرصه سیاسی در منطقه شتاب بیشتری گرفت و کشورهای عربی و غربی در صدد کنار گذاشتن حماس از اداره آینده غزه هستند و نتانیاهو نیز به کوچ اجباری فلسطینی ها از غزه می اندیشد و محور مقاومت هم به حفظ حماس در غزه فکر می کند.
و این موضوع نشان دهند شکاف سیاسی میان بازیگران منطقه ای هست که باید به آن توجه کرد،هرچند اعراب نشان دادند برای سناریوی کوچ اجباری نیز آمادگی کامل دارند و چراغ سبز خود را به این رویداد تاسف برانگیز نشان داده اند و سید حسن نصرالله نسبت به ان هشدار داد
ابوقاسم