❓متن پیام:
سلام خسته نباشید خواهشاً زود جواب منم بدید
اگر وسط غسل حیض چیزی از انسان خارج شود ، باید از ابتدا غسل کرد؟ لطفا اگر قبلنم جواب دادین برای من جوابو بفرستید ممنون میشم
✅ پاسخ
حدث اصغر در اثناى غسل به صحّت غسل ضرر نمىرساند و لازم نيست که غسل از ابتدا شروع شود، ولى در غسل جنابت چنين غسلى کفايت از وضو براى نماز و ساير اعمالِ مشروط به طهارت از حدث اصغر نمىنمايد.
اخرین فتوای ایت الله مکارم
آخرین فتوای معظم له در این مورد این است اگر در بين غسل، حدث اصغر از او سر زند (يعني کاري که وضو را باطل مي کند انجام دهد مثلا ادرار کند) ضرري به غسل او نمي زند ولي براي نماز و مانند آن بايد وضو بگيرد.
پرسش ۱۱۹ . اگر در اثناى غسل جنابت، حدث اصغر (بول، باد معده و…) خارج شود، آيا غسل صحيح است؟
آيات عظام امام، خامنه اى، صافى، فاضل و نورى: غسل باطل نمى شود و آن را تمام كند؛ ولى بهتر (احتياط مستحب) است آن را به قصد آنچه بر ذمه او است (از اتمام يا اعاده) از سر گيرد. در هر صورت بايد براى نماز و هر كارى كه در آن طهارت لازم است، وضو نيز بگيرد.
آية اللّه بهجت: لازم نيست غسل را تمام كند و بنابر احتياط واجب بايد آن را به قصد آنچه بر ذمه او است (از اتمام يا اعاده)، از سر گيرد و براى نماز و هر كارى كه در آن طهارت لازم است، وضو نيز بگيرد.
آية اللّه تبريزى: بايد غسل را از سر گيرد و بنابر احتياط واجب، بايد براى نماز و هر كارى كه در آن طهارت لازم است، وضو نيز بگيرد.
آية اللّه سيستانى: غسل باطل نمى شود؛ ولى بنابر احتياط واجب بايد براى نماز و هر كارى كه در آن طهارت لازم است، وضو بگيرد
آية اللّه مكارم: بنابر احتياط واجب، بايد غسل را از سر گيرد و براى نماز و هر كارى كه در آن طهارت لازم است، وضو نيز بگيرد.
آية اللّه وحيد: بنابر احتياط واجب بايد غسل را تمام كند و دوباره از سر گيرد و براى نماز و هر كارى كه در آن طهارت لازم است، وضو نيز بگيرد.
#غسل
📚
منبع و مطالعه بیشتر
🅿️
@P_Ahkaam