این کارشناس مرکز تخصصی مهدویت با اشاره به اینکه توزیع عادلانه ثروت یکی دیگر از رکنهای برنامه اقتصادی حکومت حضرت است، بیان کرد: اگر در حکومتی ثروت به صورت عادلانه در میان افراد تقسیم نشود و ثروت فقط در میان گروهی انباشته باشد، این اقتصاد بیمار است و باید به فکر چاره برای آن بود. امام باقر(ع) میفرمایند: «زمانی که امام زمان(عج) قیام کنند اموال را به مساوی تقسیم میکنند و در میان مردم به عدالت رفتار میکنند».
وی عمران و آبادانی را یکی دیگر از برنامههای اقتصادی حضرت معرفی کرد و گفت: همیشه یکی از مباحث مهم در هر حکومتی بخش محیط زندگی مردم و عمران و آبادانی آن است. امام باقر(ع) میفرمایند: «در زمان حضرت حجت(عج) در تمام زمین هیچ ویرانی باقی نمیماند جز این که آباد خواهد شد».
نگاه جمعی در برنامه اجتماعی
حجتالاسلام عباسی اظهار کرد: حضرت مهدی(عج) در برنامه اجتماعی به جامعه نگاهی جمعی دارد نه فردگرا. به این صورت که اگر قرار بر رفاه، عدالت و ... است باید برای همه این امکان فراهم باشد. لذا حضرت همه خوبیها را در میان همگان ترویج میکنند و بدیها و ظلم را نیز از همه دفع خواهند کرد.
این کارشناس مرکز تخصصی مهدویت با اشاره به فرموده امام باقر(ع) بیان کرد: امام باقر(ع) میفرمایند: «احیا و گسترش امر به معروف، مبارزه فساد و رذایل اخلاقی، اجرا و اقامه حدود الهی و عدالت قضایی از جمله اموری است که حضرت در برنامه اجتماعی خود آنها را اجرایی خواهند کرد».
وی ادامه داد: هنگامی که چنین حکومتی ایجاد شود، شاهد عدالت فراگیر، رشد ایمانی و عقلی، اتحاد و همدلی در بین مردم، فراوانی نعمت، حاکمیت حکومت اسلامی، امنیت و گسترش دانش خواهیم بود، لذا شهری با این ویژگیها «مدینه فاضله» خواهد بود.
وظایف منتظران
حجتالاسلام عباسی با بیان اینکه ما نیز به عنوان منتظر وظایف مهمی داریم، ابراز کرد: در مرحله اول باید امام زمان(عج) را بشناسیم و بدانیم چه چیزی از ما میخواهد و هدفش چیست.
این کارشناس مرکز تخصصی مهدویت با تأکید بر اینکه باید مقام والای حضرت را بشناسیم، گفت: اینکه به واسطه ایشان باران میبارد، به خاطر وجود ایشان قیامت نمیشود. همه این موارد نشان از مرتبه بالای حضرت دارد، لذا ما به عنوان منتظر باید همه این موضوعات را بشناسیم و از آنها مطلع باشیم.
وی با بیان اینکه یکی دیگر از وظایف ما به عنوان منتظر، محبت نسبت به آن حضرت است، ابراز کرد: باید محبت خود را نسبت به حضرت بیشتر کنیم. کارهای بسیاری به عنوان محبت و برای عرض ارادت نسبت به حضرت میتوان انجام داد. صدقه دادن، نامگذاری فرزندانمان به اسامی ایشان، دعا برای حضرت و ... میتواند مصداق محبت به حضرت باشد.
حجتالاسلام عباسی با تأکید بر اینکه سومین وظیفه ما خودسازی است، ادامه داد: برای تأثیرگذاری در جامعه باید اول خود عامل به اوامر و نواهی خداوند باشیم. اول باید خود متخلق به اخلاق شویم تا انتظار داشته باشیم جامعه نیز به این سو پیش رود.
این کارشناس مرکز تخصصی مهدویت با اشاره به اینکه باید برای ساختن «مدینه فاضله» خود را آماده کنیم، تصریح کرد: امام صادق(ع) میفرمایند: «هر کسی دوست دارد از یاران امام ما باشد، باید منتظر او باشد و براساس اخلاق نیکو رفتار کند».
وی چهارمین وظیفه منتظر را ایجاد رابطه معنوی با امام معرفی کرد و گفت: باید مدام با حضرت ارتباط داشته باشیم نه اینکه این رابطه خلاصه شود فقط به خواندن دعای ندبه در صبحهای جمعه.
حجتالاسلام عباسی با تأکید بر اینکه باید رفتارمان مطابق با خواست و رفتار امام باشد، ابراز کرد: به غذا خوردن جهت دهید، اینکه تغذیه میکنم برا یآن است که نیرو بگیرم تا برای حضرت سربازی کنم. فکر کنیم که حضرت با مجلس گناه رفتن ما راضی است یا نه.
ایجاد رابطه معنوی با حضرت، غفلت را از بین میرود
این کارشناس مرکز تخصصی مهدویت با تأکید بر اینکه با ایجاد رابطه معنوی با حضرت، غفلت را از بین میرود، عنوان کرد: رابطه مداوم با امام زمان(عج) باعث غفلت زدایی شده، زمینه انحراف از بین میرود و راه هدایت در مقابل انسان باز خواهد شد.
وی با بیان اینکه باید زمینه انتظار و منتظر واقعی را برای دیگران نیز باز کنیم، ادامه داد: مثلا خبرنگارانی که در حوزه مهدویت کار میکنند و خبر آنها در دیگران باعث ایجاد اثر معنوی شود، نمونهای از دعوت دیگران به انتظار است.
تلاش فعالانه همگانی در عرصه مهدویت و انتظار
حجتالاسلام عباسی ادامه داد: همه میتوانیم در عرصه مهدویت و انتظار کمک کنیم، فردی با برگزاری مجلس میتواند به این راه کمک کند، مسؤلی و نمایندهای میتواند با گرهگشایی از مشکلات مردم در عرصه مهدویت قدم بردارد.
به اندازه توان برای ایجاد آرمان شهر مهدوی تلاش کنیم