والدین باید از کودک خود حمایت کنند تا یاد بگیرد خودش لباس بپوشد و بدون کمک و یادآوری دستهایش را بشوید. بعد از بازی، اتاقش را مرتب و لباسهایش را آویزان یا تا کند. تا در کسب مهارت خودیاری به فرزند خود کمک کنند.
مهارت ضروری دیگر مهارت سازگاری است میتوان با، خلق تجربیات متنوع برای کودکان، بیرون بردن کودکان از منزل و بازدید از مکانهای مختلف، سفر با وسایل نقلیه مختلف، با افراد مختلف صحبت و… این کارها ترس کودک را از محیط جدید کم میکند و به او در سازگاری کمک کرد.
تقویت مهارت گوشدادن نیز با اهمیت است والدین عزیز میتوانند بهطور منظم برای فرزندشان کتاب بخوانند. فرزندشان را در مطالعه با خود مشارکت دهید و با او در مورد چیزهایی که میخوانند صحبت کنند.
به والدین توصیه میکنیم برای کسب مهارت کنجکاوی و مهارت پرسشگری به سوالات فرزندتان پاسخ دهید و با کشف پاسخها و اطلاعات جدید در کنجکاوی او شریک شوید.
توجه داشته باشید تقویت مهارتهای آکادمیک توسط والدین میتواند در افزایش اعتماد به نفس کودک بسیار نقش ایفا کند.
والدین میتوانند با انجام فعالیتهایی مثل طراحی و برشزنی، ترکیب جورچین، خمیربازی و … به کودک خود کمک کنند تا ماهیچههای دست خود را بسازد. و مهارتهای حرکتی ظریف و هماهنگی بین اعضای بدن را یاد بگیرد.
دادن حس استقلال و تقویت روحیه مسئولیتپذیری از دیگر مهارتهای لازم برای ورود کودکان به محیط درس و مدرسه است میتوانید در هنگام دیدار با دوستان و فامیل اجازه دهید برای مدت کوتاهی بدون شما بمانند و حس استقلال او را تقویت کنید. همچنین وقتی کاری انجام میدهند که نشاندهنده استقلال است (مثلاً وقتی زمان بیرونرفتن است و لباس خود را میپوشد) او را تحسین کنید.
با چند راهکار ساده میتوان مهارت ضروری خود مراقبتی و بهداشت را در فرزندان تقویت کرد. از فرزند خود بخواهید لباسهای کثیفش را در سبدی مخصوص قرار دهد. با یکدیگر مسواک بزنید، به او کمک کنید ناخنهای خود را بگیرد، موقع عطسه از دستمال استفاده کند، تنهایی توالت برود و آن را تمیز کند. این مهارت در مدرسه به کارش میآید.
امید است با افزایش مهارتهای ضروری در کودکان و همچنین به کار بستن تمهیدات لازم سال تحصیلی پیش رو پر از آرامش برای والدین و دانش آموزان باشد.
خبرنگار:
#راضیهصداقت
#پانا را به دیگران هم معرفی کنید
❇️
@PanaArdakanNews
خبرگزاری دانشآموزی پانا شهرستان اردکان