🔻علیرضا پناهیان در گفتگو با سایت KHAMENEI.IR
💠 چرا در مسئله عدالت نمره مطلوبی بهدست نیاوردهایم؟
💠 سه اشکال در عملکرد خواص و سیاسیون که موجب کُندی در برقراری عدالت شده
🔹 هم عامۀ مردم هم نخبگان و سیاسیون، برای برقراری عدالت در یک جامعه وظایفی به عهده دارند. نه خواص جامعه میتوانند بهتنهایی عدالت را در یک جامعه برقرار کنند و نه عموم مردم به تنهایی قادر به انجام این کار هستند. عدم موفقیت ما در برقراری عدالت شاید دلیلش این باشد که هر دو گروه وظایف خودشان را دقیق و درست انجام ندادند.
🔹 سه عامل در میان خواص و سیاسیون که موجب کُندی در برقراری عدالت شده است، عبارتند از:
۱. توجه سیاسیون به پیشرفت و اصلاح روابط با دوَل استکباری بیش از عدالت
در میان سیاسیون و مدیران جامعه در دهۀ گذشته توجهها به پیشرفت، بیشتر از عدالت جلب شد و یا توجه به عوامل فرعی. توجه به برجام و اصلاحِ روابط با دُوَل استکباری و... جامعه را به سمتی برد که منتظر باشند دشمنیها از بین برود تا بهبودی در وضع جامعه پدید بیاید. این نگاهی بود که نتیجه نگرفت و موجب شد از تمرکز بر روی موضوع عدالت فاصله بگیریم.
۲. بیتوجهی به اقتصاد مقاومتی در ادارۀ اقتصاد و معیشت مردم
طرحهایی که برای ادارۀ اقتصاد و معیشت مردم مدنظر برخی بود، طرحهای مردمی بر اساس اقتصاد مقاومتی نبود. وقتی جهتگیری فعالیتهای اقتصادی در این جهت نباشد که بخواهد مردم را در اقتصاد فعال کند، طبیعتاً رانت پدید میآید و زمینۀ فساد زیاد میشود، کمکاریها و بیعرضگیها شدیدتر خواهد شد و زمینۀ بیعدالتی فراهم میشود.
۳. رودربایستیها و مصلحتاندیشیهای برخی مسئولین
بعضی از مصلحتاندیشیهایی است که بین نخبگان جامعه بالأخره رواج پیدا میکند. اینها رودربایستی میکنند با یکدیگر، در مقابل یکدیگر کوتاه میآیند و این وسط عدالت قربانی میشود و مردم فراموش میشوند.
🚩 ۹۹.۰۴.۱۱ - مصاحبه با
KHAMENEI.IR
متن کامل مصاحبه:
📎
Panahian.ir/post/6373
@Panahian_ir