حدیث دوم بر اثبات ولایت فقیه توقیع امام زمان علیه السلام 👇👇
فرهنگ معین برای توقیع معانی زیر بیان شده است:👇👇
👈توقیع به معنای نشان گذاشتن بر چیزی
👈نوشتن چیزی ذیل کتابت
👈امضاکردن نامه و فرمان
👈 دستخط
....«و اما ظهور الفرج» پرسید زمان ظهورتان چه وقت است امام فرمود «فانه الی الله تعلی ذکره و کذّب الوقّاتون» بعد امام در ادامه این سخن معرف را فرمودند
«وَ أَمَّا الْحَوَادِثُ الْوَاقِعَةُ فَارْجِعُوا فِيهَا إِلَى رُوَاةِ حَدِيثِنَا فَإِنَّهُمْ حُجَّتِي عَلَيْكُمْ وَ أَنَا حُجَّةُ اللَّهِ عَلَيْهِمْ»
در کتابهای معروف شیعه و امامیه، همچون: کمال الدّین شیخ صدوق، غیبت شیخ طوسی، احتجاج طبرسی، بحارالانوار مجلسی و کتب دیگر،
حدود هشتاد توقیع از ناحیهی مقدس امام زمان علیه السلام نقل شده است که برخی از آنها خطاب به سفرا و نواب خاص است، برخی خطاب به علما و فقهای شیعه، برخی دیگر در پاسخ به سؤالات است و در برخی به تکذیب و لعن و نفرین کسانی پرداخته شده که به دروغ، ادعای بابیت و سفارت از طرف آن حضرت داشتهاند.
⬅️
در قالب چند نکته به این روایت میپردازیم👇👇
1⃣ مرحوم شیخ انصاری میفرماید ظاهر از حوادث که اسحاق بن یعقوب کلینی رحمه الله که از بزرگان شیعه است ذکر میکند و برایش مشکل شده و خدمت امام فرستاده ظاهرا با این مقدمه این است که
مراد از حوادث یعنی امور مهمهای که در این امور باید به رئیس و رهبرشان مراجعه کنند و چون امام و رهبر غائب است اکنون میپرسد باید به چه کسی مراجعه نمود.
مرحوم شیخ در مکاسب در تقریب استدلال به روایت برای حجیت ولایت فقیه میفرماید «إن المراد بالحوادث ظاهرا مطلق الأمور التي
لا بد من الرجوع فيها عرفا أو عقلا أو شرعا إلى الرئيس ...»
2⃣ در حوادث واقعه به راویان حدیث ما – علما - مراجعه کنید و بعد تعلیل میآورد که
علت دستور به مراجعه به علماء این است علماء حجت من بر شما هستند و من حجت خدا بر آنان هستم.
3⃣ 👌
دلالتِ این حدیث بر مدعای ما کاملا روشن است. چون حدیث صراحتا میفرماید: "إنهم حجتي" یعنی خودِ این فقها حجتند و نمی فرماید "کلامُهم حجتی" تا کسی اشکال کند کلامِ فقها حجت است و نه خودشان.
4⃣
«الحوادث» جمع محلی به «أل» است و دلالت بر عموم دارد یعنی هر حادثه ای که در عالم اتفاق می افتد باید به رهبرتان و موضع رهبرتان رجوع بکنید.
#ولایت_فقیه
@pasokh999