🌐📝🌐📝🌐
✅پرسش:
دلیل زندانی شدن مسلمانان در شعب ابی طالب و دلیل آزادی آنان چه بود؟ چند نفر در شعب ابی طالب بودند و آیا حضرت فاطمه سلام الله علیها هم آنجا بودند؟
قسمت دوم(آخر):
🌺پاسخ:
در این رابطه که چه اتفاقی سبب شد تا محاصره مسلمانان در «شعب ابی طالب» به پایان برسد و محاصره اقتصادی مشرکین بر علیه مسلمانان بشکند،دو نوع گزارش وجود دارد:
🌼در سال دهم بعثت شبی «ابوجهل»، «حکیم بن حزام» را که برای «خدیجه» بار گندم میبرد مانع شد. دیگران مداخله کردند و به سرزنش «ابوجهل» برخاستند. اندکاندک گروهی از کرده خود پشیمان گشتند و به طرفداری از بنی هاشم برخاستند که چرا بنی مخزوم در نعمت به سر ببرند و پسران «هاشم» و «عبدالمطلب» در سختی بمانند. و سرانجام گفتند این عهدنامه باید باطل شود. جمعی از شرکت کنندگان در پیمان، تصمیم گرفتند آن را پاره کنند. به روایت «ابن هشام» از «ابن اسحاق» چون به سراغ پیمان نامه رفتند دیدند موریانه آن را خورده و تنها جمله "باسمک اللهم" از آن باقی مانده است.(8)
☘️در نقل دیگری آمده است خداوند به پیامبرش خبر داد که موریانه، پیمان نامه را خورده و تنها جمله "باسمک الله" از آن باقی مانده است. پیامبر(صلی الله علیه و آله) نیز "ابوطالب" را از آن باخبر ساخت.(9) «ابن هشام» مینویسد گروهی از اهل علم گفتهاند:
✨"ابوطالب"به انجمن قریش رفت و گفت: برادرزادهام میگوید موریانه پیمان نامهای را که نوشته اید خورده و تنها نام خدا را باقی گذاشته؛ ببینید اگر سخن او راست است محاصره ما را بشکنید و اگر دروغ میگوید او را به شما خواهم سپرد. چون به سروقت نامه رفتند دیدند موریانه همه آن را جز نام خدا خورده است. بدین ترتیب پیمان محاصره بنی هاشم شکسته شد و آنان از «شعب ابوطالب» بیرون آمدند.(10)
در مورد تعداد افراد حاضر در شعب،گزارش خاصی پیدا نکردیم.
اما در مورد سن حضرت زهرا(سلام الله علیها)،با توجه به اینکه طبق نقل مشهور تولد آن بانوی بزرگوار در سال پنجم بعثت بوده و آغاز حضور در «شعب ابی طالب» هم سال هفتم بعثت بوده،سن آن حضرت در آن زمان حدود دو یا سه سال بوده است.
پی نوشت:
1.شهیدی، سیدجعفر، تاریخ تحلیلی اسلام، تهران، مرکز نشر دانشگاهی، 1390ش. ص53.
2. بلاذری، احمد بن یحیی، انساب الاشراف، بیروت، دار الفکر، 1417ق. ج1، ص234.
3. طبرسی، فضل بن حسن، اعلام الوری (زندگانی چهارده معصوم علیهم السلام)، ترجمه عزیز الله عطاردی، تهران، انتشارات اسلامیة، چاپ اوّل، 1390ق. ص73-74.
🔵ارسال سوالات از طریق "اپلیکیشن پاسخگو "
cafebazaar.ir/app/ir.pasokhgoo.app
🔴ارسال سوالات از طریق "وب پاسخگو"
User.pasokhgoo.ir
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹
@pasokhgoo1 👈
#تاریخی
#سیره