❇️ دیدگاههای اخلاقی
در
#بیانیه_گام_دوم انقلاب اسلامی (قسمت چهارم)
✍️ دکتر محمدجواد فلاح
دانشیار دانشگاه معارف اسلامی
...
🔻 ب. رضایت به وضع موجود: از جمله نکاتی که ایشان به آن اهتمام دارند تذکر به این مسئله است که افراد و مدیران به وضع موجود راضی باشند. لذا در مواردی به این نکته تذکر میدهند که رضایت به وضع موجود ناشی از دونهمتی و سستی است و همت والا از فضایل نیک اخلاقی است که مورد توجه ایشان است. به عنوان نمونه در بیانیه گام دوم در بحث عدالت اجتماعی در عین تذکر به این مسئله دستاوردهای قابل توجه نظام در این امر را متذکر میشوند: «نارضایتی این حقیر از کارکرد عدالت در کشور به دلیل آنکه این ارزش والا باید گوهر بیهمتا بر تارک نظام جمهوری اسلامی باشد و هنوز نیست، نباید به این معنی گرفته شود که برای استقرار عدالت کار انجام نگرفته است».
در این باب در ادامه مطلب ایشان اینگونه افزودهاند: «البتّه عدالت مورد انتظار در جمهوری اسلامی که مایل است پیرو حکومت علوی شناخته شود، بسی برتر از اینهاست و چشم امید برای اجرای آن به شما جوانهاست که در ادامه به آن خواهم پرداخت».
در بحث علم و فناوری نیز با همه پیشرفتهایی که صورت گرفته راضی شدن به وضع موجود را بر نمیتابند و میفرمایند: «امّا آنچه من میخواهم بگویم این است که این راه طیشده، با همه اهمّیّتش فقط یک آغاز بوده است و نه بیشتر. ما هنوز از قلّههای دانش جهان بسیار عقبیم؛ باید به قلّهها دست یابیم. باید از مرزهای کنونی دانش در مهمترین رشتهها عبور کنیم. ما از این مرحله هنوز بسیار عقبیم».
🔸ج. روگردانی از ارزشها: ایشان مسئله اخلاق و امور فطری و ارزشهای اخلاقی نهادینه شده در جانها و فطرت انسانها را امری مبارک میداند ولی به آسیب روگردانی از ارزشها اشاره میکنند: «آزادی، اخلاق، معنویّت، عدالت، استقلال، عزّت، عقلانیّت، برادری، هیچیک به یک نسل و یک جامعه مربوط نیست تا در دورهای بدرخشد و در دورهای دیگر افول کند. هرگز نمیتوان مردمی را تصوّر کرد که از این چشماندازهای مبارک دلزده شوند. هرگاه دلزدگی پیش آمده، از رویگردانی مسئولان از این ارزشهای دینی بوده است و نه از پایبندی به آنها و کوشش برای تحقّق آنها».
@patogh_daneshgahiyan