✔️سفرنامۀ توصیفی- تصویریِ سرزمین وحی
(بخش ۴۰ اُم)
🕋 منا!
▪️مِنا سرزمینی است بین مشعرالحرام و مکه که حاجیان از صبح عید قربان تا دو روز بعد بخش عمدهای از اعمال واجب حج تمتع را در آنجا انجام میدهند؛ شامل: بیتوته در منا، رمی جمرات، قربانی، حلق و تقصیر. این سرزمین جزئی از حرم مکه است.
▪️منا میان مکه و مزدلفه(مشعر) و در ۷ کیلومتری شمال شرقی مسجدالحرام است که ازطریق تونل منا، فقط ۴ کیلومتر با مسجدالحرام فاصله دارد؛ در سوی دیگر تونل، منطقۀ عزیزیه قراردارد که پیاده میتوان از آنجا به منا رفت و برگشت.
▪️وقتی وارد چادرهای منا شدیم، دوباره روضههای مدیر کاروان در تنگی جا و... برایمان مکشوف شد: جای هر حاجی: ۲مترطول و ۶۰cmعرض
▪️باید۳روز دراین چادرهای تنگ و کوتاه و با کولرهای آبی نمناک وشرجی سکناکنیم.
▪️در نیم روز اول ندایی دردادند که چادر بعثۀ منا(همچون چادر بعثه در عرفات)جایی فراختر دارد و... برای ما که نزدیک بودیم، هجرت به آن سهلتر بود. کبوتری شدیم که خواب در آنجا داشتیم و خوراک در چادر کاروان. جای دیگران هم باز شد.
▪️بر حاجیان واجب است شب ۱۱و۱۲ را تا نیمه شب در منا بمانند و فردای آن، از طلوع آفتاب تا غروب، رمی جمرات سهگانه را انجام دهد.
▪️از مشکلات اصلی استقرار حاجیان در منا دو مسئله است:
۱. محدودیت جغرافیایی و مشخص
۲. مسئلۀ فقهی ممنوعیت ساختمانسازی در این سرزمین.
▪️پیش از وهابیها ساختمانهایی در منا بوده، اما تخریب شد(عبدالله بن باز با بنای دائمی در آنجا مخالف بود.) و از سال ۱۴۱۸ق، چادرهای دائمی جدید ضد آتش برپا شد.
═━⊰⊰❀🕊️🕋🕊️❀⊱⊱━═
💠
کشکولوار؛کانالیهمگانی
🌸🍃
@kashkoolvar