امیرعبداللهیان به عنوان رئیس دستگاه دیپلماسی در مذاکرات با همتایان خود بر پیگیری توافقات بین رئیسجمهور کشورمان و همتایان او تأکید ویژه داشت، یعنی خودش را مکلف میدانست و همتای خودش را پای کار میآورد که ما در راستای توافق رؤسای دو دولت مأمور هستیم که توافقات را اجرا کنیم. ایشان دورههای منظم پیگیری برنامهها و توافقات را داشت. مثلاً مذاکراتی که با آقای لاوروف همتای روس خود داشت، مذاکرات کاری بسیار سنگین بود، من فکر میکنم در پنج مذاکره دوجانبه آقای امیرعبداللهیان با همتای روس ایشان حضور داشتم چه در مسکو، چه در تهران، چه در نیویورک، چه در ژنو و چه در آفریقای جنوبی مذاکرات سنگین کاری که جزئیات موضوعات همکاریهای دوجانبه مورد به مورد در گفتگوهای چند ساعته مطرح میشد. یا ایشان به عنوان مسئول دستگاه دیپلماسی و مسئول پیگیری همکاری جامع بلندمدت ۲۵ ساله با چین واقعاً نسبت به این موضوع اهتمام ویژهای داشت. در دوره وزارت ایشان و ریاست جمهوری دکتر رئیسی، واقعاً ما پیشرفتهای بسیار خوبی در همکاری با چین داشتیم.
خارج از روابط دوجانبه، در چارچوب استفاده از ظرفیتهای سازمانهای منطقهای و نیز توجه به چند جانبهگرایی، در دوره سه ساله گذشته ما پیشرفتهای بیسابقهای داشتیم. اینکه ما در یک بازه زمانی محدود بتوانیم عضو دائم و کامل سازمان همکاری شانگهای شویم، کار آسانی نبود. ما بیش از یک دهه پیگیر عضویت در شانگهای بودیم و عملاً در دوره مسئولیت شهیدان رئیسی و امیرعبداللهیان و عزم و تلاش و نیز هنر دیپلماتیک و ارتباطی آنان، عضویت کامل در شانگهای محقق شد.
در موضوع عضویت در بریکس هم همین نگاه درست، اهتمام عملی و پیگیری مجدانه و معطوف به نتیجه را شاهد بودیم. حقیقتاً عضویت در این دو سازمان بزرگ چندجانبه در چارچوب سیاست نگاه به شرق و چند جانبه گرایی به عنوان رویکردی مؤثر در حوزه بینالمللی که میتواند منافع جمهوری اسلامی ایران را تأمین کند، میراث تلاش شبانهروزی دکتر رئیسی و دکتر امیرعبداللهیان است. هم دکتر رئیسی به این موضوع به صورت ویژه توجه داشتند و از ظرفیتهای دیپلماسی سران به خوبی استفاده کرد و هم دکتر امیرعبداللهیان با استفاده از ظرفیتهای ارتباطی و هنر دیپلماتیک خود و ظرفیتهای داخلی وزارت امور خارجه موفق عمل کردند.
اگر بخواهید به عنوان جمع بندی به چند اقدام برجسته در سیاست خارجی شهید امیرعبداللهیان اشاره کنید، چه موارد و نکاتی مدنظر شماست؟
امیرعبداللهیان تراز وزیر خارجه ایران را بالا برد. تراز کارکرد دستگاه دیپلماسی را بالا برد. جایگاه ایران را در سطح منطقه، بینالمللی و سازمانهای منطقهای و بینالمللی ارتقا داد. استاندارد کمیت و کیفیت کار در دستگاه دیپلماسی را ارتقا داد. شهید امیرعبداللهیان به وحدت ملی میاندیشید و در ارتقای آن سخت کوشید. او همچنین نقش هنر ارتباطی در روابط دیپلماتیک را به طور ویژهای به کار گرفت. به مبانی اسلامی و انقلابی نظام تا بن دندان معتقد بود، به قدرت نظام و کشور کاملاً علم و ایمان داشت و به تأمین و تحقق اوامر و منویات مقام معظم رهبری عمیقاً معتقد و پایبند بود. اعتقاد قلبی ایشان به حکمت و درایت رهبر معظم انقلاب ویژه بود.
شهید امیرعبداللهیان حمایت از فلسطین و محور مقاومت را هم یک وظیفه انقلابی، اسلامی و انسانی و هم یک وظیفه و مأموریت ملی میدانست و برای آن بسیار کوشید. جریانهای مقاومت در فلسطین و لبنان به شایستگی او را وزیر خارجه مقاومت هم میدانستند. امیرعبداللهیان دیپلماسی و میدان را دو مؤلفه جدا از یکدیگر یا مقابل یکدیگر نمیدید، هر دو را در کنار یکدیگر برای تحقق سیاست خارجی کشور و نظام میدید. امیرعبداللهیان دیپلماتی بود که مدارج ترقی در سلسله مراتب وزارت خارجه را به صورت تدریجی طی کرده بود. تحصیلات مرتبط با کار در وزارت امور خارجه داشت و کار در پروندههای پیچیده را تجربه کرده بود، هوش و ذکاوت ایشان نیز مثال زدنی بود. ایشان دارای ذهن طبقه بندی شده بود و ویژگی مهم دیگر او، اهتمام در به کارگیری ظرفیتهای کارشناسی در بدنه وزارت امور خارجه و کار تیمی بود.
شهید امیرعبداللهیان خستگی و شب و روز و تعطیلی نمیشناخت. تراز عملکرد ایشان در یک بازه زمانی سه ساله، یک تراز مثال زدنی است. او کار را خسته میکرد و خود خسته نمیشد. من معتقدم آنچه امیرعبداللهیان به عنوان یک دیپلمات برای جمهوری اسلامی ایران انجام داد، آثار و برکات بلندمدت و ماندگار دارد و دوره مسئولیت ایشان هم از ادوار درخشان دستگاه دیپلماسی جمهوری اسلامی ایران است.
#پلاک۸گیلان
#کابینه_۹۰_میلیونی
#کابینه_مردمی
#حماسه_دیگر_درانتخابات_۱۵تیر
🇮🇷 به پلاک8گیلان بپیوندید:👇
https://eitaa.com/pelak8guilan