گواهی فنی
یکی از رایج ترین ابرهای دنیا، ابر آمازون یا همان AWS (Amazon Web Services) است. مهاجرت به ابر کار ساده ای نیست و دوره های آموزشی متعددی نیاز دارد. شرکت آمازون در همه جای دنیا مراکزی را فراهم کرده است که اشخاص می توانند به آن مراکز بروند و امتحان بدهند و گواهی آمازون بگیرند. این امتحان به صورت چند گزینه ای است و امکان برگزاری به صورت آنلاین هم وجود دارد. اخیرا دیدم که دوره های آموزشی و گواهی ابر علی بابا که سرویس ابر کشور چین است نیز در بعضی شرکت ها برگزار می شود.
چندین امتحان در سطح های مختلف وجود دارد و برای هر کدام گواهی جداگانه ای صادر می شود. وقتی شما برای کار در شرکت های فنی اقدام می کنید تقریبا هیچ مدرک دانشگاهی ای از شما خواسته نمی شود ولی داشتن گواهی های فنی و تجربه عملی امتیاز بالایی محسوب می شود.
در نظم جدید دنیا ایران کشور مهم و قدرتمندی است که باید نقش خود را از نظر علمی و فنی هم ایفا کند. سرویس های ابری ایرانی و بقیه سیستم های اینترنتی ای که توسط شرکت های ایرانی راه اندازی می شود باید دارای دوره های آموزشی و گواهی های رسمی بین المللی و آرم های زیبا باشند و افراد از ایران و کشورهای شرق آسیا به دنبال گرفتن این گواهی ها و ثبت در پروفایل و خلاصه سابقه کاری شان باشند. مثلا در کشورهایی که به نظر بعضی ها کشورهای مهمی نیستند ولی علاقه مند به محصولات و خدمات ایرانی ها هستند مثل ونزوئلا و چند کشور دیگر، افراد باید با خوشحالی و افتخار گواهی های فنی ایرانی را به همدیگر نشان بدهند و دنبال گرفتن آنها باشند. هم یک درآمد اضافی برای شرکت های ایرانی است و هم کسی که آن گواهی را میگیرد به صورت رایگان خدمات آن شرکت را تبلیغ و رایج می کند.
گواهی دانشگاهی در همه جای دنیا برای شرکت های تحقیقاتی و یا برای هيأت علمی دانشگاه ها خوب است. ولی برای کار در شرکت های کامپیوتری خیلی فایده زیادی ندارد. باید تمرکز شرکت ها برای استخدام روی گواهی های صادره از خود شرکت های فناوری باشد نه روی مدرک دانشگاهی افراد تا آنها هم تشویق شوند به جای دانشگاه رفتن دنبال یادگیری دانش فنی واقعی و به روز باشند. اینکه امکان گرفتن گواهی های بین المللی برای ایرانی ها امکان پذیر نیست یک فرصت است تا معادل ایرانی آنها نیز برای ایران و بقیه کشورهای تحریم شده راه اندازی شود.
همه اشخاصی که تجربه کار و تحصیل در خارج از کشور دارند می دانند که اگر کسی مدرک دکترا بگیرد و بعد بخواهد در شرکت های فنی و تخصصی کار کند بهتر است به کسی نگوید که مدرک دکترا دارد. چون تقریبا برای همه عجیب است و سؤال پیش می آید که اگر مدرک دکترا گرفته است چرا میخواهد کار فنی کند؟ کسی دکترا می گیرد که میخواهد استاد دانشگاه بشود یا در یک شرکت تحقیقاتی کار کند. و این مسأله احتمال استخدام او را پایین می آورد.
@MojtabaInFrance