📝
آیا مداحی شغل است؟
در پاسخ به متن مداح عالیقدر، آقای محمد بهتویی
▫️سلام و نور و رحمت به شما و سایر ذاکران و ستایشگران مخلص سیدالشهدا علیهالسلام
▫️اول) احتمالاً شما در شمار افرادی هستید که معتقدند: کسی که تمام وقت خود را صرف حفظ شعر، شناسایی موسیقی، مطالعه مقاتل و آمادگی مطالب میکند، فرصت نخواهد کرد به کار دیگری بپردازد. به عبارتی خروجی این دیدگاه، «مداحی حرفهای» است، اما همین دیدگاه، منتهی به تربیت نسل جوانی شده که برای اداره یک جلسه، از بانی هیأت حتی تا ۱۰۰ میلیون تومان طلب میکند.
▫️دوم) اگر معتقدید مداحی شغل است، پس دستگاهی را به ما معرفی کنید که پروانه و مجوز این شغل را صادر میکند؛ وگرنه تمام کسانی که بنا به دیدگاه شما «مداح ۲ امامی» هستند، مدعیاند اتفاقاً مداحاند و ممکن است خدای ناکرده، آنها هم شما را مداح ندانند.
▫️سوم) معتقدید نام پویش ما باید به مداحی تجارت نیست یا مداحی کاسبی نیست تغییر کند. متأسفانه خیلی از برادران بزرگوار، اول این هنر مقدس را شغل قرار دادهاند و سپس با آن تجارت میکنند؛ وگرنه مفهوم حرف شما درست است و در این زمینه، من با شما همنظرم.
▫️چهارم) فرمودهاید چون از مداحان سلبریتی کاسب، بیم داریم، تأویلاً این پویش را راه انداختهایم. ما در این سالها که «گروه رسانهای پیرغلامان» را تأسیس کردهایم، همواره سعی داشتیم، رأی و مرام آن عزیزان را ترویج دهیم. مرام آنها این بود که آب از سرچشمه اصلاح شود، وگرنه نقد نمایشی و اعتراض پرسروصدا به گروهی که شما آنها را «سلبریتی کاسب» مینامید، آیا چیزی را عوض میکند؟ از دستمزد ۲۰ یا ۳۰ میلیون یا حتی ۱۰۰ میلیون تومانی برای یک ساعت مداحی این عزیزان آیا کم میشود؟
به جای اینکار، تلاش میکنیم آن نوجوانی که میخواهد در این مسیر قدم بگذارد، بداند که
#مداحی_شغل_نیست و نباید با خون سیدالشهدا علیهالسلام کاسبی کند؛ وگرنه مراد ما آن روضهخوان محترم که به قول شما در سرما و گرما به خانههای مردم میرود و بدون مقرر کردن مبلغ، وظیفهاش را انجام میدهد، نیست.
▫️پنجم) متأسفانه در بیان شما و بعضی از دوستان، نوعی دستهبندی و ارزشگذاری دیده میشود که فلانی مداح نیست و اصلاً اینها کی هستند که شما معرفی میکنید؟ اگر شما اجازه بدهید این برادران هم جزو نوکران ارباب باشند. انشاءالله که جای کسی را تنگ نمیکنند.
با احترام و ارادت
حمید محمدی محمدی
۱۷ مرداد ۱۴۰۳
مصادف با روز خبرنگار
🆔
@Pirgholaman