از سبک زندگی ائمه اطهار بیاموزیم.
انسان سالم باید بخشی از فعالیتهای خود را به کارهای یدوی و به کار گیری زور و بازو اختصاص دهد.
سلمان فارسى مىگويد: فاطمه زهرا(س) را ديدم كه با دستان مبارك و با آسياب دستى گندم را آرد مىكند، جلو رفته پس از سلام، گفتم: اى دختر رسول خدا! خود را به زحمت مينداز، در كنار شما خدمتكار منزلتان فضه ايستاده است كار منزل را به ايشان واگذار!!
حضرت زهرا عليها السلام پاسخ داد: «اوصانى رسول الله ان تكون الخدمة لها يوما و لى يوما فكان امس يوم خدمتها واليوم يوم خدمتى؛ رسول خدا(ص) به من سفارش فرمود كه كارهاى خانه را با فضه تقسيم كنم، يك روز او كار كند و روز ديگر من، ديروز نوبت او بود و امروز نوبت من است.
کارگری در تفکر نظام سرمایه داری، زشت جلوه داده شده و طبقه کارگر را طبقه پایین جامعه قلمداد میکنند. در مقابل تن پروری و بهره کشی از کار دیگران، یک ارزش شناخته میشود. بر همین اساس، ساختارها و نظامات اجتماعی لیبرالیسم سرمایه داری، بر پایه استخدام توده های مردمی به نفع قله های ثروت و قدرت تنظیم شده است.
کارهای یدوی، موجب سلامتی اخلاقی و روحی میشود و برای آدمی شخصیت آزاد و مستقل می سازد.
سیستم اداری، سازمانی و سلسله مراتبی، آفتی است که دنیای مدرن به جان ما انداخته و شاید امروزه گریزی از آن نباشد، با این حال تا می توانیم باید از کار اداری فرار کنیم و اگر مجبور به کار اداری شدیم، باید برای خود مشغولیت های یدوی ایجاد کنیم.
بیکاری بدن و بازو، روح انسان را کسل و بی انگیزه میکند. اخلاق را فاسد میکند و همین جاست که وسوسه نفس وارد میشود.
ماکس وبر، سازمان های اداری را آرمان کش میداند و دنیای ساختاری شده مدرن را به قفس آهنین تشبیه کرده است. ساختارهایی که از بیکاری بدن، راهی برای بیکاری و ولنگاری ذهن ایجاد کرده اند و جوانان را به جای تحرک بدنی، پای شبکه های مجازی زمین گیر کرده اند. بدن لش و بیکار، زودتر سیگنال های فساد را دریافت میکند و اخلاقش زودتر فاسد میشود. بدن و بازوی بیکار، محمل فساد و تباهی است.
در یکی از توصیه های مقام رهبری به فرماندهان بسیج میخواندم که: «بسیجی ها را در بیابان ببرید. بدوند. تحرک داشته باشند. بگذارید صورتشان زیر آفتاب بیابان سیاه شود. بدنشان باید سختی بکشد تا تربیت شوند».
🔑
اندیشکده بین الملل پولطلا