📌متن شبهه👇🏻# 4281
امروز داشتم این مقاله حقوقی را میخواندم و برام سئوال بود که چرا در دنیا هیچ قانونی وجود ندارد که بتواند این اختلاسگران و پول ملت ایران را به همراه مجرم ، از کشور میزبان دستگیر کند و به ایران بازگرداند ؟ و کشور میزبان را هم بخاطر عدم استرداد مجرمین مجازات و جریمه کند ، چرا چنین قوانین بین المللی وجود ندارد ؟ یعنی دنیا اینقدر بی حساب و کتاب است ؟ و هیچ راه حلی وجود ندارد ؟!
بعد در کمال تعجب دیدم که چنین قوانینی وجود دارند و تمام کشورهای دنیا از این قوانین بین المللی استفاده میکنند و اگر مجرم و یا اختلاسگری از کشورشان فرار کند سریعا به مجامع بین المللی شکایت میکنند و انها سریعا آن مجرمین را بازداشت و تحویل کشور شاکی میدهد تا مجازاتش کنند....
ولی متاسفانه در دنیا فقط دو کشور وجود دارند که این قوانین شامل حالشون نمیشود ( ایران و کره شمالی).....
آنهم به دلیل اینکه اساسا می بایست بین آن کشور و مجامع بین المللی توافقات و معاهداتی امضا و پذیرفته شود تا مجامع بین المللی هم مطابق آن وظایف خود را انجام بدهند .
بنیاد همکاری هر کشوری با این مجامع بین المللی با امضای پالرمو و اف ای تی اف هست ( FATF) شروع میشود و چون ایران هیچکدام از این معاهده های بین المللی و حتی مقدماتی آنرا نپذیرفته است به همین علت تحت پوشش حمایتی قوانین استرداد مجرمین در مجامع بین المللی نمیتوانند باشد . و آنها نمی توانند به ایران کمک کنند و مجرمین را مسترد کنند زیرا ایران هیچ معاهده ای در این خصوص با مجامع بین المللی منعقد نکرده است و حتی زیر بار امضای مقدمات آن هم نرفته است !
مسلم است که چرا عده ای در مقابل پیوستن ایران به معاهده های بین المللی سنگ اندازی میکردند و نهایتا هم موفق شدند که ایران این معاهده ها را امضا نکند.
اکنون به لطف همین موضوع ، همان اشخاص میتوانند با خیال راحت ایران را غارت کنند و هیچ مرجع بین المللی هم نمیتواند این مجرمان را به ایران بازگرداند.
📌پاسخ به شبهه👇🏻
https://chat.whatsapp.com/Hv3sgchPT7b0s8gtWIJh0A
❇️استرداد مجرمین ارتباطی با پیوستن به FATF ندارد.
⁉️ولی این سوال در مورد کانادا هست که به چه دلیل که کانادا خودش عضو FATF هست از افراد درباره شفافیت سرمایه شان سوال نمیپرسند که از کجا اورده اید؟؟؟؟
یا بعد از اینکه متوجه شدن سرمایه از راه تقلب کسب شده است هیچ اقدامی صورت نمیدهند و در عین حال پشتیبانی از مجرم هم میکنند
کاملا مشخص است که از سود حاصل از این سرمایه ها نمیگذرد.
🛑در رابطه با استرداد مجرمین چند نکته را اول باید در نظر گرفت
1️⃣معاهده دو جانبه یا چند جانبه بین کشور ها برای استرداد مجرمین که کشور ما با ۷۵ کشوراین معاهده فی مابین را امضا کرده است
Go2l.ir/V4SrF
2️⃣ایجاد روابط سیاسی بین دولت ها که نیازی به معاهده استرداد یا کنوانسیون ندارد بلکه به صورت یک معامله و قبول یک سری شروط انجام میگیرد.
3️⃣تعهد به اجرای قوانین استرداد فی مابین
4️⃣اگر به هر دلیلی استرداد صورت نپذیرفت کشور مبدا مجرم میتواند در دادگاهی به اسم لاهه علیه کشور مقصد مجرم شکایت کند
در اینجا با صرف نظر از قوانین موجود در رابطه با استرداد در کشورها به صورت اختصاص در مورد مشکل استرداد مجرمین از کانادا یا استرالیا به ایران میپردازیم.
🛑دلایل کانادا برای منع استرداد مجرمین
❌یکی منع استرداد تبعه است. الان من یک تبعه کانادا هستم و دولت کانادا تبعه خود را به دولت دیگر مسترد نمیکند ـ گرچه دو تابعیتی باشد ـ
❌دوم وقتی است که بیم این باشد که مجازاتی که عقبه من هست و در انتظار من است ممکن است مجازات سالب حق حیات باشد مثل حبس بلندمدت - در واقع آن چه که عفو بینالملل و سازمانهای دیده بانهای حقوق بشر از آن به عنوان مجازاتهای سالب حیات یاد میکنند- گرچه در مورد خاوری 30 سال حبس یا رد مال و جریمه در نظر گرفته شده است ولی اگر بیم آن وجود داشته باشد که یک چنین مجازاتی در انتظار شخص است، مسترد نمیشود.
❌سومین نکته در مورد نقض دادرسی است یعنی اگر آن دولت احساس کند که دولت متقاضی میخواهد به یک شکلی قوانین دادرسی را نقض کند مثلاً شرایط حاکم بر آن نظام حقوقی یا آیین دادرسی وجود نداشته باشد و ناقص باشد آن فرد را مسترد نمیکند. چند مورد دیگر نیز است مانند اینکه استرداد بر مبانی تبعیض آمیز انجام شود یعنی به دلیل ملیت و زبان و نژاد بخواهیم کسی را مجازات کنیم و یا فرد مجرم سیاسی باشد، این اتفاق نمیافتد. دوم این که مجازاتی که ممکن است برای مفسدین اقتصادی اعمال شود که معمولاً مجازاتهای شدید است دولت مقابل نپسندد که فرد به آن متهم شود، اینها موانع استرداد است که متاسفانه وجود دارد یعنی دولت خود را مکلف نمیداند که این فرد را برگرداند کما اینکه وقتی روابط دولتها با هم تیره و تار باشد، این قضیه را تشدید میکند به اضافه ی ا