بسم الله الرحمن الرحیم
قرارگاه تواصی حوزه علمیه استان خوزستان
کمیته محتوا(پژوهشسرای حوزه علمیه خوزستان)
نوع ورود: دسته بندی کسانی که نمی خواهند رای دهند
عنوان اصلی: بررسی اعتراض به وضعیت موجود اقتصادی و معیشتی با رای ندادن
هدف: با بررسی نتایج رای ندادن و عدم شرکت در انتخابات دیدگاه عموم مخاطبین که فکر می کنند با رای ندادن باعث اعتراض به وضع موجود می شوند و وضعیت بهتر می شود، را اصلاح می کند
ارائه کننده: حجت الاسلام و المسلمین یوسف ناصری
مخاطب: طلاب
مکان ارائه: 19 بهمن 1402 – دفتر نماینده محترم ولی فقیه در استان
تاریخ پیاده سازی: 19 بهمن 1402
مقرّر: محمد میرعلائی راد
*************************************
مهمترین کارد کرد دشمن نسبت به خواص جبهه حق ایجاد تردید و زمین گیر کردن آنها است که دیگر در میدان حق گویی نباشند و تلاش نکنند!
کسانی که نمی خواهند رای بدهند 4 دسته هستند:
1. مخالفین نظام
2. معترضین به رد صلاحیت ها
3. اعتراض به وضعیت معیشتی و اجتماعی و فرهنگی
4. متدینین : نمی خواهیم معین در اثم و عدوان باشیم.
عمده افراد دسته سوم و برخی هم به صورت کم دسته چهارم هستند. و دسته اول و دوم در نهایت اقلیت هستند.
بنابراین مهمترین بخش حل گره ذهنی دسته سوم است. البته راه حل 3 دسته دیگر هم آماده است اما در اینجا به آن نمی پردازیم:
از خود طلاب می خواهیم که روش پاسخ به این دسته سوم را بیان کنند. سپس به جمع بندی و ارائه راهکارها اقدام می کنیم:
1. بیان دستاورها: کتاب صعود 40 سال – کتاب صعود شماره 2 را باید مطالعه کنیم و باید دستمان پر باشد.
2. بیان مشکلات موجود در دیگر کشور ها : فرنگ نما:یک صفحه اینستاگرام است: ایرانیان در خارج مشکلات زندگی در خارج را بیان کرده اند. با وجود اینکه در تمام دنیا مشکلات مشابهی وجود دارد اما در هیچ کجای دنیا رای ندادن راه حل مشکلات کشور دانسته نشده است!
بلکه انتخابات را راهکار حل می دانند مثلا فراسنه، ترکیه و... البته در این کشورها جرایمی برای رای ندادن وجود دارد. اما عمده همین تلقی است که با رای دادن به وضع موجود اعتراض می کنند و آن را تغییر می دهند نه با رای ندادن!
3. عدم مشارکت ما باعث سر کار آمدن افراد ناصالح می شود. فرد ناصالح با رای حداقلی هم به نتیجه خود میرسد! مشکلی که ما می خواستیم با رای ندادن حلش کنیم بدتر هم میشود. یعنی افراد ناصالح به راحتی می می توانند با خرید رای به راس کار بیایند!
4. فرد صالح اگر هم انتخاب شود دیگر دارای پشتوانه مردمی نیست! این دیگر نمی تواند با کسان دیگر و با مشکلات مواجه شود. اصولا کسانی قدرت مانوربالاتری دارند که رای بالاتری داشته باشند. روحانی در دور اول خیلی شاخ وشانه نمی کشید اما در 4 سال دومش چون رای بسیار بالاتری داشت حتی جلو رهبری هم موضع می گرفت.
5. برخی مشکلات حاصل تحریم است یعنی منشا بیرونی دارد. مشارکت حداقلی به تحریم کنندگان سیگنال می دهد که تحریم اثر کرده! پس باید فشار رابیشتر کنند تا از طرفداران نظام بیشتر کم کنند! تحریم بیشتر یعنی گرانی ومشکلات معیشتی بیشتر!
6. کشورهایی که با ما منافع مشترک دارند از ما روی گردان می شوند؛ یعنی کسی روی اسب بازنده شرط نمی بندد! مثلا چین نمی آید کریدور اقتصادی به اروپای خود راکه هر ساله حجم بسیار بالای درآمد ترانزینتی دارد دیگر نمی آید در کشور ما آن را ایجاد کند. چون آینده این کشور مبهم است. هدف شما اعتراض به وضعیت بود اما در دنیا به معنی اعراض و رویگردانی تفسیر می شود.
7. دشمنان ما مصالح ما را نمی خواهند. ما در کشور حدود 2000 نفر بیمار پروانه ای داریم. که به یک پانسمان خاصی نیاز دارند که در هیچ چیز دیگری استفاده ندارد. اما دشمن این را هم تحریم کرده و نمی خواهد مشکل اینها حل شود. حال همین دشمن آمده به ما می گوید که راه حل مشکلات کشور رای ندادن است! یعنی دشمنان می خواهند مشکلات کشور حل شود و به نظام خوشبین شویم؟! قطعا این طور نیست! بلکه دشمن می داند با رای ندادن مشکلات کشور بیشتر می شود و به همین دلیل با دروغ و فریب مردم را تشویق به رای ندادن می کند.
نکات این نوع ارائه:
این ارائه بیشتر متمرکز بر تهدید ها است و خوب است که در کنار آن از فرصت های رای دادن هم گفته شود.