📚📚📚
در ادامه...
🎤
شیوه مدیریتی شما برای انجام امور پژوهشی در کنار وظایف خانوادگی چگونه است؟
📝برنامه ریزی خیلی مهمه. در بعضی اوقات سال ممکنه اصلا فرصت پرداختن به مباحث پژوهشی نباشد ولی در طول سال حتما يكي دو هفته میشه بابت این مباحث وقت در نظر گرفت در این فرصت میشه به مطالعه پرداخت البته فرصت بیشتر باشد خیلی بهتر است. به سایت های رسمی مثل ایرانداک علم نت و دیگر نمایه ها رجوع کرد. تا بتوانیم با موضوعات متنوع و متفاوت و مشابه آشنا بشیم. وگرنه نمی توانیم نتیجه بگیریم.
یکی از بهترین زمان ها برای مطالعه و کشف موضوع زمانی است که داریم درس می خوانیم و ترم را می گذرانیم. گاها در خود درس ها و در توضیحات استادان اگر دقت کنیم می توانیم موضوع را انتخاب کنیم. و در همان موقع شروع به جستجو کنین ولو نیم ساعت با یک ساعت.
هیچ وقت دلسرد نشوید حتما در جلسات دفاع پایان نامه شرکت کنید. گاهی از طلبه هایی با داشتن برجسته ترین استادان راهنما، غلط های پیش پا افتاده گرفته میشه و این باعث میشه فکر نکنیم فقط ما اشتباه داریم. از نقد کارتون اصلا نترسید. از برجسته ترین استادان پژوهشی هم گاها غلط های پیش افتاده گرفته میشه چه برسه تخصصی.
🎤
ضمن تشكر از وقتي كه در اختيار ما قرار داديد، در پايان اگر صحبت خاصي داريد، بفرماييد.
📝من خودم اصلا با نوشتن مقاله نه تنها آشنایی نداشتم بلکه اصلا نمی دانستم مقاله و پایان نامه نوشتن یعنی چه. داشتن یک استاد پژوهش محور و مصمم که ما را به تکالیف پژوهشی و ارائه مقالات با ضوابط خاص وا می داشت باعث شد این سد ننوشتن و نفهمیدن بشکند. طبق تجربه شخصی خودم مراحل رسیدن به مقاله علمی - تخصصی تا علمی پژوهشی:
۱.داشتن یک استاد خوب و دلسوز که بتوانید همیشه سوالاتتان را بپرسید و ازش راهنمایی بگیرید.
۲. نحوه دانستن مقاله نوشتن . حداقل یک کارگاه مقاله نویسی را بگذرانید و در کنارش تکالیف عملی انجامدهید ولو شده از روی یک یا دو مقاله بنویسید و برای مقاله ای چاپ شده برای خودتون مجدد تبیین و دیگر موارد مقاله را بنویسید، بعد با تبیین و یا هر قسمت دیگر مقاله تطبیق بدید. تا قلم نزنید و قلم دست نگیرید و اشتباه نکنید به نوشتن درست نمی رسید. باید بنویسید و اشتباه کنید تا درست انرا بیاموزید. اگر به هیچ جا دسترسی نداشتید و خواستید مقاله بنویسید در اینترنت نوشتن تبیین و ضرورت نتیجه چکیده و قسمت های دیگه در رشته خاص آن ها توضیح و آموزش داده شده ، یک نمونه هم مثال آورده از آن ها کمک بگیرید. مقالات و پایان نامه های دیگر را بخوانید. و از استادان و دیگران کمک بگیرید.
۳. مطالعه روی موضوع مورد نظر و اینکه سایت ایرانداک رو جستجو کنید که چقدر و با چه رویکرد هایی روی بحث مورد نظر کار شده. اگر وقت بذاریم حتما به نتیجه خواهیم رسید.
۴. به هیچ عنوان نا امید نشوید و از نقد و رد کارتون نترسید. استاد سخت گیر باعث میشه کارتون خیلی پیشرفت کنه در جلسه دفاع هم از نقد نترسید به پژوهشی که انجام دادید ایمان داشته باشید ضمن پذیرش نقاط ضعف از کارتون دفاع کنید.
۵. نکته آخر تا قلم نگیریم و ننویسیم و اشتباه نکنیم نمی توانیم به نتیجه درست برسیم. بعد چند سال، مقاله اولتان را که می بینید اگر بتوانید نقدش کنید و تبیین بهتر یا موارد بهتری برایش بنویسید یعنی پیشرفت کرده اید و این همان رشد و درک علمی و دقت نظر ماست و از طرفی نقد محتوایی ما به مباحث تخصصی نشان از تسلط و آگاهی بیشتر ما در این زمینه دارد.
و در آخر با صرف نوشتن یک یا دو مقاله کسی محقق و پژوهشگر نمی شود ولی باعث امید و دلگرمی و افزایش اعتماد به نفس خودمان می شود.
یک نکته هم خدمت دوستان محترم عرض کنم: شرکت در جلسات دفاعیه یکی از بهترین کلاس های آموزشی پژوهشی است که به طور رایگان ارائه می شود. استاد داور با نگاهی دقیق اثر را مطالعه کرده، اثری که بعد از تلاش و پژوهش های بسیار پژوهشگر به دست آمده است. علاوه بر کسب تجربه در جلسات دفاعیه برای مخاطبین و کم شدن بار روانی در جلسات دفاعیه آینده برای مخاطبین، بیان نکات ریز پژوهشی و نقدها برای مخاطب بسیار آموزنده و به یادماندنی است. متاسفانه این نکته مهم از طلاب عزیز مغفول مانده است در صورتی با شرکت در چند جلسه دفاعیه یک طلبه می تواند نکات ارزنده ای را از نقد یک اثر پژوهشی به دست بیاورد.
در پایان از فرصتی که به بنده دادید سپاسگزارم
موفق باشید
#عزیزی
#دانشپژوهموفقپژوهشی
اللهمصلعلیمحمدوآلمحمدوعجلفرجهم🌹
┄┅═══••✾••═══┅┄
🌐 کانال پژوهشیار طلاب مجازی و غیر حضوری
🆔
@pzh_mgh