#آموزش_قرآن
#حفظ_قرآن
❓چرا در روایات و توصیهٔ علما اینقدر به حفظ قرآن تأکید شده است؟!
✍️حضرت آیت الله خامنه ای در یازدهم مرداد سال 90 در دیدار با جامعه قرآنی كشور فرمودند:«یكي از چیزهائي كه می تواند تدبر در قرآن را به ما ارزاني بدارد، حفظ قرآن است.ما حافظ قرآن كم داریم و من قبلاً گفتم كه در كشور ما حداقل باید یك میلیون نفر حافظ قرآن باشند، اما حالا چون دوستان الحمدللَّه یك مقدماتي فراهم كردهاند،براي اینكه انشاءاللَّه حفظ راه بیفتد،ما هم امیدمان بیشتر شده و به جاي یك میلیون، می گوئیم انشاءالله ما باید 10 میلیون نفر حافظ قرآن داشته باشیم».
🔸یکی از دلایل این تأکیدات، این است که حفظ قرآن، آهنربای علوم دیگر است. هر کسی به دنبال حفظ قرآن برود، مجبور است برخی علوم را به عنوان مقدمهٔ حفظ قرآن فراگیرد.
🔸بعد از قرار گرفتن در مسیر حفظ قرآن نیز،عطش فهم و تدبر در آیات پیش می آید و سؤالات بعدی ایجاد شده مقارن یا پس از حفظ قرآن کریم، زمینه یادگیری علوم دیگری می شود.
🔻مقدمات و ملزومات حفظ قرآن:
1️⃣ آموزش روخوانی
من می خواهم قرآن حفظ کنم ولی ناگزیر از آموزش روخوانی هستم.
2️⃣ آموزش تجوید
حتی اگر به طور کلاسیک در دوره های تجوید شرکت نکنم؛یکی از رایج ترین اشتغالات حافظان استماع ترتیل است که ناخودآگاه به ارتقاء مهارت تجوید و آشنایی با الحان و نغمات و گرایش و سوق به آموزش صوت لحن می انجامد.
3️⃣آموزش ترجمه و مفاهیم
با تلاوت دائمی آیات به دلیل مرور محفوظات سؤالات زیادی در مورد محتوای آیات در ذهن حافظ ایجاد می شود که برای پیدا کردن جواب این سوالات به دنبال آموزش مفاهیم خواهد رفت.
@Qhkarimeh