نظر پورابراهیمی:
🔹مجلس به دنبال حذف ارز ترجیحی نیست
🔹مبنای دولت تغییر تصمیمی است که در سالهای گذشته گرفته شده است منتهی ما بارها در مجلس گفتهایم که ما به دنبال تغییر روش و تخصیص آن در نظام اقتصادی هستیم.
🔹روشی که از ابتدای تصویب ارز ترجیحی تا امروز داشتیم این بود که ارز به واردات بدهیم.اثر واردات بخاطر افزایش فاصله بین نرخ ارز ترجیحی و نرخ ارز نیمایی و نرخ بازار موجب ایجاد رانت و فساد در کشور شده است. 🔹بخشی از منابع بجای اینکه بدست مردم برسد بدست دلالان و سوداگران رسیده است. ازنگاه ما و رویکرد تخصصی ادامه مسیر به صلاح کشور نیست البته این بدان معنا نیست که اساس آن را زیرسوال ببریم.
🔹پیشنهاد مشخص ما این است، عددی که برای ارز ترجیحی در نظر میگیریم را از طریق کارتهای اعتباری به عنوان سرانه مصرف به خود مردم بدهید این رویکرد به عدالت نزدیک است و امکان این را فراهم میکند که نظارت دقیق انجام دهیم از همه مهمتر در کنار موضوع مصرف، تولید کشور را تقویت میکنیم البته گزارشهای کارشناسی در خصوص آثار انجام این اقدام وجود دارد.
🔹طبق گزارش مراکز تخصصی و پژوهشی، اقلام زیادی از کالاهای مشمول ارز ترجیحی در طول سالهای اخیر ارزشان حذف شده و تنها چند قلم باقی مانده که چون قیمتهایشان شبیه قیمت بازار ونزدیک به آن است، برآورد اثر تورمی آن در نظام اقتصادی حدود ٪۷ است. باید حوزه بازتوزیع منابع و سیاستهای جبرانی را لحاظ کنیم.
🔹 سیاستهای جبرانی روشهای متعددی دارد یک روش اختصاص کارتهای اعتباری و دیگری پرداخت یارانه است .
روشهای دیگری هم در بودجه دیده شده.
🇮🇷
@Qiam_ir