#کارگروه_کیفری
#معرفی_فیلم
#حقوق_و_روانشناسی
امروزه با توجه به گسترش روابط بین انسانها میزان جرایم روز به روز نسبت به گذشته افزایش پیدا کرده است و علاوه بر آن عناوین مجرمانه ی بیسابقهای وارد حوزه حقوق جزایی شدهاند.
انسان با توجه به تقابلات روزمره ای که از ابتدای زندگیاش با آنها روبهروست، بیشک تحت تاثیر قرار گرفته و اعمالی را از خود بروز میدهد که به خاطر این تاثیرپذیری، اختیار در آنها عاملی حداقلی بوده است.
فیلم Angst فیلمی است که توجه مخاطب را بی شک جلب کرده و او را با ذهنیتهای یک فردِ بیمار به خوبی رو به رو خواهد ساخت. مونولوگِ شخصیت اصلی این فیلم طبعا میزان نفرت مخاطب را از این کاراکتر کاهش میدهد و مخاطب را با دلایل منطقی یک ذهن مریض برای انجام چیزی که آن را
#جنایت مینامیم آشنا خواهد کرد.
در اینجا سوالی که ممکن است ذهن را به خود مشغول سازد این است که «هدف از مجازاتِ افراد چیست؟»
مجازات برای
#انتقام؟برای
#بازدارندگی؟برای
#اصلاح؟ و یا اهداف دیگر؟
اگر هدف از مجازات، بازدارندگی جامعه از جرم و اصلاح افراد مجرم باشد باید این مجازات متناسب با روحیات انسانی تعیین شود تا بتواند اثر مورد نظر را بگذارد.
در غیر این صورت تنها فایده مجازاتهای نامناسب شاید دور نگاهداشتن حداقلی افرادِ به اصطلاح مجرم، آن هم برای مدتی محدود از جامعه باشد.
اما چه طور باید این شناخت و تناسب را ایجاد کرد؟
شناخت علل پیدایش جرم و تناسب بین جرم و مجازات با توجه آن ها!
رابطه میان علوم حقوق و روان شناسی است که می تواند این مهم را میسر ساخته و راهکاری مناسب برای مقابله با جرایم و تعیین مجازات ها ارائه بدهد و در اینصورت است که شاید در مواردی که تا کنون رنگی از عدالت به خود ندیدهاند، بتوان عدالت را مشاهده نمود.
رابطهای که در قانونگذاری ما شاید به میزان لازم به آن توجه نشده است و باید بیش تر مورد مطالعه قرار بگیرد.
@Jp_law_ut1انجمن علمی فقه و مبانی حقوق اسلامی