به نام خداوند جان و خرد
نامگذاری یکی از روزهای سال در تقویم جهانی به عنوان «روز سوادآموزی» نشاندهندهی آن است که این مهم زیر بنای توسعهی پایدار و تلاش برای حفظ و ارتقای حقوق و اعتلای کرامت انسانی است و گرامیداشت این روز نشانگر توجه و اهتمامی است که میتواند دستیابی به آموزش کیفی عادلانه و مداوم را برای همه آحاد جامعه فراهم کند.
بی سوادی پدیده شومی است که ریشه بسیاری از عقب ماندگی ها و کاستی هاست و پیکار با آن، یعنی اهدای بسته ای از نور به همه آنانی که از این نعمت بزرگ محروم بوده و در جهل و تاریکی دست و پا می زنند.
از آنجا که خالق متعال بنای خلقت بشر به عنوان خلیفه الله را بر علم و آموختن نهاده است، هیچ پایانی را نمی توان بر سوادآموزی و یادگیری متصور شد و مادامی که بشر به آب و غذا برای حیات و نیز بهداشت و مسکن برای رفاه نیاز دارد، به دانستن و یادگیری هم برای رشد و کمال و سعادت خود نیاز خواهد داشت.
امروزه به اقتضای شرایط و تغییرات و پیشرفت های جوامع، دیگر سوادآموزی سنتی، پاسخگوی نیاز کامل افراد نیست و با ورود فناوری به زندگی بشر این موضوع بیش از پیش احساس می شود که افراد باید به سوادهای نوین به ویژه سواد استفاده از رسانه و ورود به فضای مجازی مجهز شوند.
جهان معاصر جهانِ سوادهای نوین و کاربردی است و از همین روی نهضت سوادآموزی نیز در گام دوم ماموریت و رسالت خطیر خود همراه با همه نظام های آموزشی در جهان امروز باید به ترویج و تعمیق انواع سواد در بین بزرگسالان و بازماندگان از تحصیل بپردازد و در این راه عزم ملی و اراده جهادی می تواند از مهم ترین و موثرترین عوامل پیشرفت باشد.
اینجانب فرارسیدن روز جهانی سوادآموزی را به همکارانم در معاونت سوادآموزی، کارشناسان این حوزه در سطح استان و شهرستان ها و به ویژه پیشکسوتان میدان مبارزه با بیسوادی و آموزش دهندگان و سوادآموزان پرتلاش، تهنیت می گویم و برای خدمتگزاران صدیق این عرصه، آرزوی توفیق روز افزون دارم.
غلامرضا رضایی
معاون سوادآموزی اداره کل آموزش و پرورش استان قم