در این نشست بعد از ارائه مقالات، حجتالاسلام والمسلمین سیدمهدی خاموشی رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه و سخنرانی حسن رحیمپورازغدی به بیان سخنان خود پرداختند.
حسن ختام مراسم اختتامیه نیز قدردانی از ارائهکنندگان مقالات به همراه رونمایی از دو اثر و محصول قرآنی بود که از همین رو مقاله دکتر علی اصغر شعاعی عضو هیأت علمی و مدیر مرکز امور قرآنی دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم و آذرمان صادقی، فارغ التحصیل کارشناسی ارشد این دانشگاه نیز به عنوان یکی از برترین های این نشست مورد تقدیر قرار گرفت.
این مقاله با موضوع «نقد و بررسی اقدامات صدا و سیما در زمینه تأثیرگذاری تلاوت بر عموم مردم» در قالب میزگرد قرآنی ارائه شد.
چکیده مقاله بدین شرح می باشد:
بی شک صدا وسیما به عنوان یکی از ابزارهای سمعی و بصری میتواند بستر مناسبی را برای ترغیب افراد جامعه به ویژه نسل جوان و نوجوان به سمت فرهنگ انس با قرآن به ویژه قرائت این امانت الهی فراهم کند. از سوی دیگر از مهم ترین شاخصه های تلاوت مورد تایید آموزه های اسلامی، اثرگذاری آن بر مخاطبین و به تبع آن ، ارتقای معنویت در جامعه است. در این تحقیق که با روش توصیفی تحلیلی نگاشته شده است، سعی بر این است که پس از مفهوم شناسی، بیان جایگاه اثرگذاری تلاوت قرآن کریم در آموزههای اسلامی و پس از تبیین رویکردهای مختلف رسانه از قبیل آموزشی، تبلیغی ترویجی و اطلاع رسانی ، به نقد هر یک پرداخته و پیشنهاداتی جهت ارتقای نقش صدا و سیما در گسترش تلاوت اثرگذار ارائه گردد. از مهمترین پیشنهادات می توان به ضرورت توجه ویژه به بحث فرهنگ سازی قرآنی، عدم انحصار قرآن درایام و شبکه خاص ، استفاده از ظرایف هنری برای اثرگذاری هرچه بیشتر تلاوت ها و در نظر گرفتن سطح و نیاز مخاطبین در انتخاب تلاوت ها اشاره کرد. بی شک تعامل هرچه بیشتر صدا و سیما با نهادهای آموزش و فرهنگسازقرآنی از قبیل آموزش و پرورش ، اوقاف و امور خیریه و سازمان تبلیغات و ...از راهکارهای مهم گسترش فرهنگ تلاوت تاثیر گذار در جامعه است .
کلید واژگان: تلاوت، اثرگذار، تلاوت اثرگذار، رسانه ملی، صدا و سیما