💠 در نشست علمی تبیین شد:
ناملایمات زندگی؛ نگاه ها و کنش ها
🎙 حجت الاسلام و المسلمین دکتر رضا برنجکار، رئیس پژوهشگاه قرآن و حدیث در نشست علمی "ناملایمات زندگی؛ نگاه ها و کنش ها" از نخستین نشست از سلسله جلسات و نشست های "
دین و چالش های روز" ویژه "
چهارشنبه های اعتقادی" از فصل دوم، در تبیین موضوع نشست گفت:
🔸هدف از بحث امروز این است که ببینیم بر اساس نگاهها و جهانبینیهای مختلف چه کنش یا واکنشی نسبت به ناملایمات زندگی انجام خواهد شد. به این منظور پنج جهانبینی را مطرح میکنیم.
🔹جهانبینی اول، جهان بینی الحادی (Atheism) است که خدا را قبول ندارد و یا اگر قبول دارد قائل به دخالت خدا در جهان نیست (Deism).
🔸افراد دارای این بینش در مقابل ناملایمات سعی و تلاش می کنند آن را به حداقل برسانند و در نهایت یا ناملایمات موجود را تحمل می کنند یا دچار بی معنایی و سرخوردگی و یأس و حتی خودکشی میشوند.
🔹بر اساس جهان بینی دوّم، جهان و هر آنچه در آن هست به اقتضای ضروری ذات خدا صادر شده است و نه خدا میتواند کاری غیر از آنچه هست انجام دهد و نه انسان.
🔸بر اساس این بینش، افراد در برابر ناملایمات نباید هیچ اعتراضی داشته باشند. زندگی این افراد یک زندگی مکانیکی و ماشینی است و هیچ کس در هیچ موردی مقصر نیست و همه چیزی جبری است.
🔹الهیات پویشی و الهیات گشوده به عنوان سومین جهان بینی مطرح است براساس این جهانبینی، خداوند علم مطلق و قدرت مطلق نیست و هر ...
◀️ ادامه خبر 👇
https://www.riqh.ac.ir/post/77232
🌐اطلاع رسانی اخبار و برنامه های پژوهشگاه قرآن و حدیث 👇👇
https://www.riqh.ac.ir
@quran_hadith