💢 مروری کوتاه بر
#نکات_تفسیری آیات سوره قصص ( آیات 49 . 50 )
🌺🍃✨🌸✨🌺🍃
🕋قُلْ فَأْتُوا بِكِتابٍ مِنْ عِنْدِ اللَّهِ هُوَ أَهْدى مِنْهُما أَتَّبِعْهُ إِنْ كُنْتُمْ صادِقِينَ «49»
🦋🦋(اى پيامبر! به آنان) بگو: (اكنون كه منكر هر دو كتاب هستيد) اگر راست مىگوييد، شما كتابى از جانب خداوند بياوريد كه از اين دو (كتاب تورات و قرآن) هدايت بخشتر باشد تا من از آن پيروى كنم.
جلد 7 - صفحه 68
📝پیام ها🔰
1- بايد به ياوهسرايى منكران، جواب مناسب داد. قُلْ ...
2- براى اثبات حقّ، گاهى بايد روش تحدّى و مبارزهطلبى و مناظره را انتخاب كرد. قُلْ فَأْتُوا بِكِتابٍ ...
3- انتقاد به تنهايى كافى نيست، بايد همراه آن طرح و پيشنهاد داد. سِحْرانِ تَظاهَرا ... فَأْتُوا بِكِتابٍ
4- از جمله امتيازات انبيا، تحدّى ومبارزهطلبى در آوردن كتاب يا معجزه است.
«فَأْتُوا بِكِتابٍ- أَهْدى»
5- توراتِ اصلى وقرآن، بهترين كتابهاى آسمانى براى هدايت بشر مىباشند.
فَأْتُوا بِكِتابٍ ... أَهْدى مِنْهُما
6- در مقابل كفر و انكار بايد پيروان اديان الهى حامى يكديگر باشند. «أَهْدى مِنْهُما» و نفرمود: «أهدى منى» آرى، در برابر دشمن مشتركى كه به همهى كتب آسمانى كافر است و شعار «إِنَّا بِكُلٍّ كافِرُونَ» سر مىدهد، قرآن، از تورات حمايت كرده و آن را در كنار خويش قرار مىدهد.
7- رهبران دينى بايد بهترين سخن و منطقىترين شيوه را در مقابل مخالفان ارائه دهند. فَأْتُوا بِكِتابٍ ... أَهْدى مِنْهُما أَتَّبِعْهُ
8- ملاك ومعيار در انتخاب، تبعيّت از بهترينهاست. «أَهْدى مِنْهُما أَتَّبِعْهُ»
9- در گزينش مربّى، دوست وكتاب، هدايتبخش بودن، معيار است. «أَهْدى مِنْهُما أَتَّبِعْهُ»
10- انسان از آوردن كتابى برتر از قرآن وتورات اصلى عاجز است. «إِنْ كُنْتُمْ صادِقِينَ»
تفسير نور(10جلدى)، ج7، ص: 69
🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼
🕋 فَإِنْ لَمْ يَسْتَجِيبُوا لَكَ فَاعْلَمْ أَنَّما يَتَّبِعُونَ أَهْواءَهُمْ وَ مَنْ أَضَلُّ مِمَّنِ اتَّبَعَ هَواهُ بِغَيْرِ هُدىً مِنَ اللَّهِ إِنَّ اللَّهَ لا يَهْدِي الْقَوْمَ الظَّالِمِينَ «50»
🦋🦋پس اگر (خواسته و پيشنهاد) تو را نپذيرفتند، بدان كه آنان پيرو هوسهاى نفسانى خويشاند و كيست گمراهتر از آن كس كه بدون (پذيرش حقّ و توجّه به) هدايت و رهنمون الهى، از هوس خود پيروى نمايد؟ همانا خداوند، قوم ستمگر را هدايت نمىكند.
📝نکته ها👇
براى انسان سه دشمن معنوى شمردهاند: جلوههاى دنيوى، تمايلات نفسانى و وسوسههاى شيطانى. در اين ميان، دنيا و جلوههاى آن همچون كليدى است كه با حركت به يك سوى، در را باز مىكند و با حركت به سوى ديگر مىبندد، يعنى هم مىتوان از آن بهرهى خوب گرفت و هم مىتوان آن را در راه بد بكار برد. وسوسههاى شيطانى نيز- اگر چه نقشآفرين هستند ولى- انسان را به گناه مجبور نمىكنند، مضافاً بر اينكه، شيطان در دل اولياى خدا راه نفوذ و تسلّطى ندارد؛ امّا دشمن دوم كه از همه كارسازتر است، هواها و تمايلات نفسانى است كه خطرناكترين دشمن انسان بشمار مىرود. «1»
📝پیام ها🔰
1- گاه هواپرستى (با تبليغات، توجيهات، مغالطه كارى و طرفدارى اكثريّت) چنان جلوه مىكند كه شناخت آن، بصيرت و دقّت لازم دارد. «فَاعْلَمْ»
2- آنجا كه هدايت پذيرى نباشد، هواپرستى حاكم است. لَمْ يَسْتَجِيبُوا ... يَتَّبِعُونَ أَهْواءَهُمْ
3- منكران حقّ وهواپرستان، گمراهترين مردم هستند. «مَنْ أَضَلُّ مِمَّنِ اتَّبَعَ هَواهُ»
«1». تفسير اطيبالبيان.
جلد 7 - صفحه 70
4- هدايت واقعى، هدايتى است كه از علم و حكمت بىنهايت سرچشمه گرفته باشد. «هُدىً مِنَ اللَّهِ»
5- هواپرستى ظلم است و هواپرستان از هدايت الهى به دورند. «إِنَّ اللَّهَ لا يَهْدِي الْقَوْمَ الظَّالِمِينَ»
-------------------------------------------------
📚 برگرفته از تفسیرنور
#تفسیر
#سوره_قصص
❤️🍃
🆔
@QURAN_SOUND114
📎 با ما همراه باشید👆