﷽
(وَقالَ الرَّسولُ يا رَبِّ إِنَّ قَومِی اتَّخَذوا هٰذَا القُرآنَ مَهجورًا )! ...
بله القُرآنَ مَهجورًا ❕️
متاسفانه در اثر عدم درک صحیح و عدم استفاده شايسته و بایسته، قرآن عملا مهجور و متروک مانده است.
مهجور در تلاوت ،مهجور در استماع،مهجور در تدبر و تفسیر
و مهمتر از همه مهجور در عمل!
تمام مراتب ارتباط و انس با قرآن اعم از آموزش قرائت،
تدبر و آشنایی با معارف قرآن کریم مقدمه هایی برای عمل به آن است.
اگر قرآن در عمل و رفتار و گفتار و شخصیت انسانها بر جامعه تجلي نیابد و به طور ملموس ظهور و بروز پیدا نکند هرگز به قرآنی شدن انسان و جامعه دست پیدا نخواهيم کرد،عمل به قرآن است که جانها رامنقلب میکند و جوامع را تعالی میبخشد.
و به قول اقبال لاهوری:
[نقش قرآن چونکه در عالم نشست
نقشه های پاپ و کاهن را شکست
فاش گویم آنچه در دل مُضمر است
این کتابی نیست چیزی دیگر است
چونکه در جان رفت، جان دیگر شود
جان چو دیگر شد جهان دیگر شود.]
اکتفا به آموزش و تعلیم وتربیت قرآن و برگذاری نمایشگاه ها و جشنواره ها فقط ظاهر و نام قرآن را از مهجوریت در میآورد، در حالي که غربت اصلی قرآن در عدم عمل کردن صحیح به آموزههای آن است.
💢در اینجا یک نکته مورد توجه است لزوم ارتقای فرهنگ قرآن و عترت در بین و توسط دانشگاهیان و علیالخصوص دانشجویان.
👈به این منطور میبایست بیش از پیش سند دانشگاه اسلامی در راس برنامه های دانشگاه قرار بگیرد، براساس این سند دانشگاه باید در ابعاد فرهنگی، تربیتی ،آموزشی، پژوهشی ، فناوری و مدیریتی بتواند متخصص و متعهد، خلاق و ماهر تربیت کند ، و در خدمت نیازهای جامعه ی اسلامی باشد.
📌و اما رسالت دانشجویان در این مسئله این است که:
«قبل از آنکه دلها و اندیشه ها به اموری مربوط شوند که ادب آموزی برآنها سخت شود، راهبر و همراه شوند، هوشیار و تبیین کننده شوند، و در متن زندگی خود متمسک به قرآن باشند، تا قرآن و اندیشه های ناب آن از حالت صرفا بررسی اجمالی در قالب دروس دانشگاهی خارج شده و بصورت کاربردی به آن پرداخته شود؛ دانشجویان باید علاوه بر پررنگ کردن مبانی قرآن،تا حدتوان به تبیین مفاهیم آن و پاسخ به سوالات و رفع شبهات بپردازند، یک جوان مؤمن انقلابی در مسئله تبیین مفاهیم قرآن باید براساس رهنمودهای مقام معظم رهبری ابتدا اولویت سنجی کند و سپس با پيدا کردن همفکران این مسیر را طی کند، دانشجو باید به قدری به معنا و مفاهیم عمیق قرآن کریم بعنوان برنامه ای مدوم برای تمام زمانها مسلط باشد که در بحث جهاد تبیین علاوه بر پاسخ صرف به شبهات و حملات با تکیه و استناد به مفاهیم این کتاب گاهی اوقات حمله و ایجاد شبهه در مسائل مختلف دشمن کند!»
این کار نیازمند ۲ ویژگی مهم است که باید روزبه روز در دانشجوی دغدغهمند بیشتر و بیشتر شود؛
۱)وَلَا يَخَافُونَ لَوْمَةَ لَائِمٍ
۲) تولید ادبیات موثر! قطعا این هدف والا حرکت و عزم تمام اقشار جامعه را میطلبد که دانشجو بعنوان قشر جوان تحصیل کرده پرچم دار است!
بهقلم: ز.محمدی
#کانون_دارالقرآن_دانشگاه_زنجان
#معاونت_فرهنگی_دانشگاه_زنجان
@darolghoran_znu