📚💢📚
📚✍ ثروت و فقر از دیدگاه امام علی ع
امام علی ع فرمودند:
لاَ غِنَى کَالْعَقْلِ، وَلاَ فَقْرَ کَالْجَهْلِ، وَلاَ مِیرَاثَ کَالأَدَبِ، وَلاَ ظَهِیرَ کَالْمُشَاوَرَةِ.
هیچ ثروتی چون عقل نیست و هیچ فقری چون جهل نیست و هیچ میراثی چون ادب نیست و هیچ پشتیبانی چون مشورت نخواهد بود.
نهج البلاغه، حکمت 54
پ ن:
در جامعه امروز ما بخوبی نتایج نااگاهی و نادانی را می توان مشاهده و درک ولمس کرد، بلاخص در وضعیت کنونی که فضای مجازی، که از کارکرد اصلی اش،یعنی ابزار ارتباط سریع اجتماعی، به منبع موثق اطلاعات و اگاهی برای مردم تبدیل شده است. کافی است مطلب،ویا تصویر و کلیپی در یک سکوی مجازی منتشر و توسط دیگران بازنشر شود .انگاه به حدیث موثق وبه تواتر نقل شده ای تبدیل میشود.
شوربختانه اکثر کاربران نیز در مواجهه با درخواست سند چنین داده ای،مقاومت کرده و با استناد به سکوی دیگری بر حقانیت خود و مطلب واگو شده تاکید و تائید می نمایند.
بنابراین کسانی که دچار این فقر مضاعف میشوند ،از دو نعمت بزرگ که خدای متعال در اختیارشان قرار داده است ،هیچگونه بهره و کمکی نمی گیرند .این دونعمت یعنی عقل و مشورت که از جایگاه خاصی در درقران و احادیث وروایات اهلبیت ع برخوردارند، غافل شده و به دلیل همان غفلت برخواسته از جهالت شان، خود را از هرگونه مشورت مبتنی بر عقلانیت معاف دانسته و به تقلید و تکرار مطالب غیر مستند و غیرواقعی اسرار و لجاجت بخرج می دهند.
لذا چنین انسانهایی با تعصب و پافشاری بر نظراتشان از فکر کردن واندیشیدن و مشورت کردن عاجز و خود را از میراث گرنبهای ادب محروم می کنند.
https://eitaa.com/porostad
📚💢📚